google apps za poslovanja od sada ce biti placena usluga

Google je najavio promjenu u Google Apps za poslovanja koja podrazumjeva da će se dosadašnja mogućnost kreiranja besplatnih računa za grupe do 10 korisnika plaćati 50 dolara po korisniku na godišnjem nivou.

Kompanija Google navodi da su poslovanja prerasla besplatnu verziju te da žele stvari poput konstantne korisničke podrške i većeg inbox-a.

Postojeći korisnici Google Apps za poslovanja sa besplatnim računima će se moći nastaviti sa korištenjem usluge bez plaćanja pretplate, ali ona poslovanja koja se od danas žele prijaviti morati će platiti ovu pretplatu. Plaćeni paket uključuje telefonsku podršku i inbox veličine 25 GB. Prema navodima Google-a, ova promjena će omogućiti da ponudi mnogo kvalitetnija usluga za poslovne korisnike.

Usluga Google Apps za poslovanja rođena je u veljači 2006 godine kao “Gmail For Your Domain” a nekoliko mjeseci kasnije mjenja ime u Google Apps sa integracijom Google Talk i Google Calendar. Kako se s godinama dodavalo sve više značajki u Google Apps, kompanija Google je pokušavala sa raznim ograničenjima da privoli poslovanja da počnu da plaćaju ovu uslugu. Izvorni limit za grupu bio je 200 besplatnih korisnika, pa je to promijenjeno u 100, pa 2009 godine u a prošle godine u 10 besplatnih korisnika u grupi.

Google Apps za obrazovanje i dalje će biti dostupan kao besplatna usluga za škole i sveučilišta.

Početkom godine Google je objavio da ima više od 5 milijuna poslovanja koja koriste Google Apps, iako tada nije objavljeno koliko njih koristi besplatnu a koliko plaćenu verziju usluge.

he