hyundai

NFC (Near Field Communication) sve je prihvaćeniji u mobilnom prostoru.Tehnologija se već nalazi u nizu pametnih telefona i tableta od proizvođača kao što su Samsung, Motorola, Nokia i Research In Motion. Mogućnosti sa NFC izgledaju beskrajne, od mobilnih plaćanja i bežične razmene do kontrole naših automobila.
Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai nedavno je najavio planove da NFC tehnologiju ugradi u svoje automobile u narednih nekoliko godina. Novi kompanijin Koncept Povezivanje omogućiti će vozačima da kontrolišu različite aspekte svog automobila sa pametnim telefonom opremljenim sa NFC.

Hyundai Connectivity Concept pokazuje filozofiju brenda da tehnologiju budućnosti učini dostupnom širokom krugu kupaca. Sa ovom tehnologijom, kompanija Hyundai u stanju je da iskoristi “all-in-one” funkcionalnost postojećih “pametnih tehnologija” i integriše ih u svakodnevnu vožnju na besprekoran način. Kako se tehnologija neprestano razvija biće u mogućnosti skladištiti podatke o poziciji sedenja vozača i podešavanju spoljašnjih retrovizora, pružajući korisnicima udobno i individualno okruženje vožnje,

saopštio je Allan Rushforth potpredsednik kompanije Hyundai Motor Europe.

Vozači će moći da otključaju i zaključaju svoje automobile prislanjanjem telefona na posebnu NFC oznaku, što eliminiše potrebu za tradicionalnim ključem. Takođe, sav sadržak koji korisnih ima na telefonu biće sinhronizovan, kao što su muzika, telefonski kontakti, radio stanice i individualno profilno podešavanja za kompatibilni telefon. Pored toga, kompanije Hyundai će u svoje automobile ugraditi i tehnologiju bežičnog punjenja pa će korisnici u svom automobili moći i da bežično pune bateriju svog pametnog telefona.

Hyundai se nada da bi NFC tehnologija mogla biti ugrađena u modele koji će se proizvoditi 2015 godine.