bluestacks_thumb.jpg

Samo nekoliko tjedana nakon dovođenja svih Android aplikaciju za Mac računare, Bluestacks je danas objavio svoj najveći posao do sada sklopljen sa kompanijom Lenovo.
Naime, Bluestacks Android App Player će sada biti unaprijed instaliran na Lenovo Idea računalima, uključujući IdeaPad prijenosna računala i desktop računala IdeaCentre što je negdje oko 40 milijuna sustava. Bluestacks aplikacija će biti jedna od prvih stvari koje će Lenovo korisnici vidjeti kada upale svoja računala.

Bluestacks App Player vam omogućava pokretanje Android aplikacije na računalima, virtualizacijom Android okruženja (slično onome što rade VMWare i druga rješenja za virtualizaciju). Bluestacks također razvija aplikaciju za pametne telefone Lenovo koji će sinkronizirati Android aplikacije koje korisnici instaliraju na svojim Lenovo računalima.

Iako je ovo najveći posao koji smo do sada sklopili, ovo je samo početak naše suradnje sa kompanijom Lenovo. Veliki broj ljudi ne zna, ali kompanija Lenovo je jedan od najvećih proizvođača mobitela na svijetu. Zajednički planiramo u trećem kvartalu 2013 godine objaviti mobilnu aplikaciju na tim uređajima, koja će se zatim sinkronizirati sa Lenovo računalima,

priopćio je izvršni direktor startupa Bluestacks, Rosen Sharma.

Prvi čovjek startupa navodi da se na ovom dogovoru radilo šest mjeseci te da se sa Lenovo zatvorio vrlo uspješan krug poslova sklopljenih sa kompanijama AMD, Asus i MSI koji će u ovoj godini donijeti Android aplikacije na više od 100 milijuna računala.