Kingston-usb-3-0-512mb

Kingston će uskoro lansirati prvi USB 3.0 fleš disk kapaciteta 1 TB koji će verovatno koštati više od prosečnog računara.

Kompanija Kingston saopštila je da će se njen "DataTraveler HyperX Predator" ovaj kvartal naći u prodaji i da je prvenstveno namenjen onim korisnicima koji rade sa veoma velikim video ili grafičkim fajlovima ili ljubiteljima igrica koji vole da sa sobom nose celu svoju biblioteku.

Kompanija Kingston već je na tržište izbacila USB 3.0 fleš disk kapaciteta 512 GB koji je trenutno dostupna putem njenog sajta po ceni od 1.337 dolara!

Ovi fleš diskovi imaju metalno kućište napravljeno od legure cinka, dugi su 72mm i debljine 27mm. Oba fleš diska podržavaju aktuelni USB 3.0 standard, sa brzinom čitanja do 240 MB u sekundi i brzinom zapisivanja do 160 MB u sekundi. Oni takođe podržavaju USB 2.0 standard.

Kompanija Kingston navodi da njeni novi USB 3.0 fleš diskovi dolaze sa garancijom od pet godina.

Treba reći da će veće ovo ljeto očekuje završetak specifikacije poboljšanog USB 3.0 standarda koji će omogućiti prenos podataka brzinom do 10 GB u sekundi, što je dvostruko više od sadašnjeg standarda.