Linkedin600-275x171_thumb.jpg

LinkedIn, društvena mreža za poslovne korisnike, danas je objavila da je prešla prag od 200 milijuna članova iz cijelog svijeta. LinkedIn tvrdi da je njena mreža profesionalaca broji 200 milijuna članova koji dolaze iz 200 zemalja diljem svijeta i koji koristiti stranice na 19 različitih jezika.

Sjedinjene Američke Države su daleko najveća zemlja u mreži, sa 74 milijuna članova, Indija je druga najveća nacija u mreži sa 18 milijuna članova, a potom slijede Brazil i Velika Britanija sa po 11 milijuna članova.

LinkedIn navodi da su najbrže rastuće zemalje Turska, Kolumbija i Indonezija. Što se tiče pristupa sa mobilnih uređaja na vrhu popisa je Kina a slijede Brazil, Portugal, Indija i Italija.

LinkedIn kao društvena mreža za poslovne korisnike pruža mnogo toga, od pronalaženja posla do formiranja uskostručne zajednice. IT je najveća industrija na LinkedIn društvenoj mreži, a potom slijede financijske usluge, visoko obrazovanje, računalni softver i telekomunikacije.

Iako se možda čini da ovih 200 milijuna korisnika i nije neko veliku dostignuće u poređenju sa više od milijardu korisnika društvene mreže Facebook, 500 milijuna Twitter korisnika, 500 milijuna registriranih i 235 milijuna aktivnih korisnika Google + društvene mreže, ipak treba reći da LinkedIn godinama potiče plačanje članstva što sada čini petinu ukupnih prihoda kompanije.

LinkedIn je imao svoju inicijalnu javnu ponudu (IPO) ​​u svibnju 2011 godine. Početna cijena javnog trgovanja dionicama bila je između 42 i 45 dolara ali je vrlo brzo uslijedio rast, danas se LinkedIn dionicama trguje po cijeni od 112 dolara.

Pogledajte usporedbu tech dionice u proteklih godinu dana: