a

Kompanija Microsoft juče je poslala e-mail svojim Messenger korisnicima (kojih ima više od 100 milijuna) putem kojeg ih zvanično obaveštavaju da će se ova usluga ugasiti 15. marta 2013 godine. Tog dana, svi korisnici će biti premešteni na Skype, koji je Microsoft kupio u maju 2011 godine za fantastičnih 8,5 milijardi dolara.

U novembru su se pojavile informacije da kompanija Microsoft radi na potpunom povlačenju Windows Live Messenger-a (bivšeg MSN-a) i da će njegove usluge biti integrisane u Skype, i da bi se to trebalo desiti tokom prvog kvartala 2013 godine. Skype je počeo testiranje novog Windows i Mac klijenta u oktobru sa mogućnošću da se korisnici prijavljuju koristeći svoje Windows Live ID, omogućavajući im da šalju i primaju poruke i vidite informacije o prisutnosti onih koji koriste Live Messenger, Xbok, Hotmail ili Outlook.com.

Nakon migriracije sa Messenger-a na Skype, korisnici će moći da koriste Skype instant messaging, kao i video poziv, pozivanje na fiksne i mobilne telefonske mreže, deljenje ekrana i video pozivanje na mobilnim telefonima.

Kompanija Microsoft obaveštava da će Messenger servis zvanično će biti zatvoren 15. marta i da će nakon tog datuma jedino nastaviti da radi u Kini, uglavnom zbog toga što tamo sa Skype-om upravlja lokalni provajder Tom.