PSTouch-Mobile

Adobe je objavio verzije svog Photoshop Touch za mobilne telefone koje možete preuzeti sa Apple App Store i Google Play Store po ceni od 4,99 dolara. Ova robusna aplikacija za obradu fotografija korisnicima iPhone i Android telefona donosi gotovo identičan set karakteristika kao i vrlo popularna tablet aplikacije, iako je ukupna iskustvo specijalno dizajnirano za manje ekrane.

Photoshop Touch već duže vreme je dostupan vlasnicima tablet-a, a ovo sada je prvi put da je dostupan i na pametnim telefonima. Poput tablet aplikacije i aplikacija za pametne telefone podrazumjeva osnovne Photoshop funkcije kao što su slojevi, prilagođavanja, filteri i napredni  alati za selektovanje.

Od tablet verzije su preuzete i specifične karakteristike kao što su Scribble Selection sa kojim se omogućava visoka preciznost izbora koristeći samo prst, kao i Camera Fill koji vam omogućava da prilagodite feed svoje kamera sa različitim slojevima (layers). Tu su takođe i Color Drops i Acrylic Paint kao i potpuno novi filter pod nazivom Ripple.

Adobe Photoshop Touch aplikacija za iphone i android telefone

Osim toga, aplikacija za mobilne telefone podržava Adobe Creative Cloud koji im pruža 2 GB besplatnog prostora za skladištenje. Ovaj besplatni prostor za skladištenje u Cloudu korisnicima će omogućiti da kreiraju projekat na svom telefonu a potom da nastave da rade na njim na svom tabletu i na kraju projekt završe na Photoshop CS6.

Što se tiče iPhone korisnika, za instaliranje Adobe Photoshop Touch minimalni zahtevi su iPhone 4S i iOS 6.0. Takođe, treba reći i da je peta generacija iPod touch takođe podržana.

Isto tako, vlasnici Android telefona moraju imati verziju 4.0 Ice Cream Sandwich ili noviji da bi na svojim uređajima mogli pokrenuti Adobe Photoshop Touch.