bittorent soshare servis

BitTorrent je pokrenuo SoShare, servis za isporuku datoteka koji će biti konkurent servisima poput YouSendIt, Dropbox i drugim, dopuštajući prenos datoteka veličine do 1TB.

BitTorrent navodi da sa ovim servisom cilja kreativne profesionalce, dizajnere, fotografe, muzičare itd., koji upravljaju sa velikim datotekama i imaju problema sa njihovim slanjem drugima zbog ograničenja u priloge e-pošte, sinhronizaciji i servisima za isporuku.

SoShare se zasniva na BitTorrent protokolu u kombinaciji sa Cloud keširanjem tako da primaoci mogu da pristupe datotekama čak i kada pošiljalac nije tu. Kao što smo već pomenuli, servis omogućava transfer datoteka do 1TB, bez obzira da li je to jedan ili više fajlova. Kopije fajlova čuvaće se na BitTorrent serverima do 30 dana s tim da možete podesiti i kraći vremenski period.

Korisnici treba da instaliraju dodatak za svoj pretraživač (browser plugin) da bi otpremali ili preuzimali datoteke, s tim da nije neophodno da se registruju da bi pristupili deljenim datotekama.

Korisnici mogu da kreiraju i privatne i javne linkove za svoje datoteke te da ih dele sa drugima. BitTorrent naglašava da servis omogućava distribuirani transfer, što znači da što više ljudi ima pristup datoteci, SoShare dodatak će više pomagati sa dostupnošću propusnog opsega. Druge zajedničke BitTorrent karakteristike su prisutne kao mogućnost pauziranja preuzimanja i nastavak preuzimanja tamo gde stali. SoShare servis takođe vodi evidenciju o statusu isporuke tako da možete biti obavešteni kada vaši primaoci završe sa preuzimanjem datoteka koje šaljete.

Da biste počeli koristiti servis, prijavite se na soshareit.com/signup, kreirajte nalog i instalirajte SoShare dodatak za pretraživač (za Chrome, Firefox, Safari ili Internet Explorer na Windows ili OS X računarima).

SoShare servis se još uvek nalazi u ranoj fazi testiranja pa BitTorent upozorava da ne treba da iznenadi ako se pojave neke manje greške u radu.