posterous

Posterous sada definitivno više ne postoji.

Posterous, koga je prošle godine kupio Twitter, pokrenut je 2008 godine sa ciljem da blogovanje učini lakšim i pristupačnijim pružajući veoma jednostavnu platformu za kreiranje i deljenje sadržaja na Web-u. Posterous je evoluirao od bloganja putem e-maila do privatnog dijeljenja fotografija i bilješki, ali nikada nije uspio da postigne popularnost svog glavnog rivala, Tumblr. Sada već bivši Posterous tim fokusirat će se u potpunosti na Twitter.

Twitter je kupio Posterous u ožujku prošle godine a sada je odlučio da platformu ugasi gotovo točno godinu dana nakon kupovine. Ironično je da to da je Posterous ožujka 2010 godine primio 15 milijuna dolara investicija od Twitter-a i drugih sudionika. U tom trenutku platforma je imala oko 12 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno. No, broj korisnika od tada je u pada i prema posljednji podacima platforma je imala nešto manje od 1,5 milijuna mjesečnih korisnika. Primjera radi, Tumblr sada ima oko 26 milijuna trenutno dok je WordPress na brojci od 30 milijuna.

30. travnja potpuno ćemo ugasiti Posterous.com kao i naše mobilne aplikacije kako bi sve naše napore fokusirani na Twitter. To znači da od 30. travnja Posterous Spaces neće više biti na raspolaganju ni za pregledanje niti za uređivanje. Do 30. travnja možete preuzeti sve svoje Posterous Spaces, uključujući fotografije, videa i dokumente,

navodi se u priopćenju osnivača i izvršnog direktora Posterous, Sachin Agarwal.

Ovdje su koraci kako to da uradite:

  1. Kliknite kako bi zatražili kopiju vašeg “Space” (blog) klikom na "Request Backup" koji se nalazi pored vašeg Space imena.
  2. Kada je vaš backup spreman, dobit ćete e-mail poruku.
  3. Vratite se na http://posterous.com/#backup kako biste preuzeli kopiju svoga “Space” koja se nalazi u zip datoteci.

Ako želite, svoj blog možete premjestiti na neki drugi servis poput WordPress-a vam nudi mogućnost uvoza (import) svog vašeg sadržaja.