bitcoin-virtualna-valuta-onlinetrziste

Kim Dotcom objavio je da Mega servis za skladištenje sada prihvata plaćanje putem bitcoins, šifrovane peer-to-peer digitalne valute koja nije podržana od ni jedne vlade sveta.

Iako Mega korisnicima omogućava 50GB besplatnog prostora za skladištenje, postoje planovi da se za veći prostor naplaćuje (u rasponu od 500GB do 4TB). Za one koji ne znaju, Bitcoin je digitalna valuta koja koristi sistem javnih kriptiranih ključeva za proveru transakcije. Bitcoin je šifriran broj koji je uskladišten na računaru osobe, i ona ima fluktirajuću vrednost koja zavisi od zahteva tržišta. Trenutna vrednost jednog bitcoin-a je nešto manje od 20 evra.

Sa Mega članarinom koja počinje od 9,99 evra mesečno, ili nešto malo više od pola bitcoin-a. Kupovina bitcoin-a može da se obavlja preko BitVoucher-a, prodavca Mega usluga. Tu je takođe i godišnje članstvo koje košta 5,44 bitcoins godišnje za 500GB skladištenog prostora, 10,88 bitcoins za 2TB i 16,32 bitcoins za 4TB.

mega-bitcoin-640x225

Treba reći da se bitcoin sve više prihvaća, prihvata ga WordPress a jedna bitcoin menjačnica dobila je saglasnost da posluje kao banka po Francuskom zakonu.

“Bitcoin platni sistem omogućava korisnicima da vrše plaćanje bez otkrivanja svog identiteta ili drugih ličnih informacija, za razliku od kreditnih kartica, PayPal i sličnih sistema. Mi ćemo postavite ID za praćenje u vaš pretraživač (BVID se nalazi u gornjem levom uglu) tako da možemo da vas identifikujemo u budućnosti, ne brišete podatke pretraživača pre završetka porudžbine i dobijanja vašeg Mega vaučer ili će se desiti da nećete moći povratite svoj Mega Voucher kod,

navodi se u saopštenju BitVoucher-a.