skype-windows-messenger

Dugo očekivana značajka video poruke napokon je stigla. Skype je objavio novu beta značajku za iOS, Android i Mac korisnike koja im omogućava da šalju snimljene video poruke drugima, bez obzira na to jesu li online ili ne.

Video poruka može biti u trajanju do tri minute i pojavit će se u chat području Skype-a. Nova Skype značajka već danas je dostupna korisnicima u SAD, Velikoj Britaniji i još nekoliko zemalja dok će svi ostali uskoro imati mogućnost korištenja ove značajke. Treba reći da su Windows i Windows Phone korisnici izostavljeni iz ove faze testiranja, s tim da će oni moći primiti link sa video porukom koju će gledati u svom pregledniku.

Nedavno istraživanje pokazalo je da telefoniranje preko Skype-a sada je jednako trećini ukupnog međunarodnog telefonskog saobraćaja.

Sa video porukama Skype sada konkurira i manjim rivalima poput Tango koji nude sličnu značajku već neko vrijeme. Značajka omogućuje asinkrono video pozivanje, pa tako ako netko i nije dostupan za video chat, vi mu možete ostaviti video poruku. Treba reći da Skype korisnicim nudi 20 besplatnih video poruka dok će se ostale plaćati. Skype za sada nije objavio detalje o tomu koliko će ova nova značajka koštati.

Kompanija Microsoft danas je također objavila više detalja o migraciji korisnika iz Messenger-a na Skype. Kompanija navodi da je plan da se Messenger ugasi 15. ožujka te da će cijeli proces migracije korisnika na Skype završiti najkasnije do 30. travnja.

Svi oni koji koriste Microsoft Messenger preko instant messaging klijenata trećih strana kao što su Trillian ili Pidgin, mogu nastaviti tako još neko vrijeme. API trećih strana s vremenom će biti ugašen i svaka kompanija koja ga koristi ima svoj raspored kada treba da ga ugasi. Kompanija Microsoft navodi da je do njih kada će svojim korisnicima objaviti datum gašenja.