autentifikacija sa dva faktora

E-mail spam se u današnje vrijeme može čak smatrati načinom života međutim, to ne znači da takav način života moramo prihvatiti. To je posebno očito kod kompanije Google koja je jučer objavila rezultate svoje borbe u smanjenju spama (nepoželjnih poruka) na Internetu. U borbi sa online spamom Google se prvenstveno fokusirao na sprečavanje hakiranja.

Kompanija Google istaknula je činjenicu da je većina e-mail programa, uključujući i Gmail, vrlo dobra u otkrivanju nepoželjnih poruka koje izravno šalje u koš za smeće. Imajući to u vidu spameri su počeli da mijenjaju svoj ​​pristup, 2010 hakirali su Google račune i slali prilagođene poruke ljudima na korisnikov popis kontakata.

Slanje nepoželjne pošte na ovakav ili sličan način imala je svoj vrhunac u 2011 godini, ali tada je kompanija Google odlučila da se vrlo ozbiljno pozabavi oim problemom. Sada je kompanija objavila da je za čak 99,7 posto smanjila broj kompromitiranih računa u odnosu na 2011 godinu.

gmail spam

Jedan veliki iskorak u pravom smjeru je implementacija sustava koji obavlja složenu analizu rizika svaki put kada se netko prijavi na račun.Sustav provjerava više od 120 varijabli kako bi se utvrdilo da li se to stvarno vi prijavljujete na Gmail račun.

U slučaju da prijava izgleda sumnjivo, Google može postaviti nekoliko jednostavnih pitanja kako bi se utvrdilo je li se prava osoba pokušava prijaviti. Ova jednostavna pitanja mogu uključivati ​​molbu za telefonskim brojem povezanim sa računom ili odgovor na sigurnosno pitanje, pitanja na koja haker vjerojatno neće znati odgovor.

Kompanija svojim korisnicima preporučuje da koriste jaku lozinku i autentifikaciju od dva faktora.