digitalni novcanik

Za PayPal zna gotovo tri četvrtine Amerikanaca s tim da manje od polovice njih stvarno razumije soluciju digitalnog novčanika.
Što se tiče svjesnosti ponude digitalnih novčanika za PayPal zna 72 posto amrikanaca, 41 posto je čulo za Google Wollet, a samo 13 posto zna za MasterCard PayPass novčanik. Što se tiče rješenja kompanija Square, VISA i ostalih, ona su gotovo nepoznata javnosti.

Kompanija comScore objavila je studiju “Digital Wallet Road Map 2013” koja pokazuje da je još uvijek rano za digitalne novčanike. Ako niste PayPal ili Google, gotovo nitko da i ne zna što vi nudite.

Niska svijest, razumijevanje prednosti i dostupnost među trgovcima spadaju među ključne prepreke većem usvajanju digitalnih novčanika,

navodi se u priopćenju kompanije comScore.

Studija pokazuje da je polovica ispitanika koristila PayPal, dok je samo osam posto njih koristilo Google Wallet! Tri posto američkih Internet korisnika isprobalo je MasterCard-ovo rješenje digitalnog novčanika dok je digitalni novčanik kompanija Square, VISA, ISIS, Lemon Wallet i LevelUp koristilo jedan do dva odsto amerikanaca.

aaa

Problem nije samo u korištenju već i u tome što kompanije koje nude digitalne novčanike nažalost veoma loše ili skoro nikako ne nude kvalitetna objašnjenja za svoj proizvod.

Kompanija comScore navodi da većina potrošača jednostavno ne zna što je digitalni novčanik i koje okrisnosti on pruža. PayPal ima veliku prednost zato što je bio zadana opcija online plaćanja za online kupovinu više od deset godina. Google je napravio neke velike pomake sa svojim digitalnim novčanikom ali njegove namjere i planovi su totalno nejasni. Jedna velika prednost za Google je ta što je on svjetski poznati brand što u nekom narednom periodu svako da može pomoći u povećanju broja korisnika njegovog digitalnog novčanika.

Sve u svemu, oito je još uvijek rano za digitalne novčanike ali vremenom treba očekivati da će se to promijeniti, da će PayPal gubiti dominaciju a da će MasterCard i Visa sa svojim rješenjima sticati na stotine milijuna korisnika u vrlo kratkom vremenskom periodu.