alati za izgradnju web sajtova

Mala poslovanja često koriste alate za izgradnju Web sajtova  (Website builders) s ciljem brzog i jeftinog kreiranja profesionalnog Web sajta. Da bi izgradili profesionalan Web sajt sa ovim alatima ne trebate biti stručnjak za Web dizajn niti znati mnogo o Web hostingu.

Također, dobar alat za izgradnju sajtova pružit če vam ugrađenu SEO (optimizaciju za Internet tražilice) značajku koje će vam pomoći u privlačenju organskog Web prometa sa tražilica.

Kvalitetni alati za izgradnju sajtova kontinuirano će raditi na razviju svojih platformi, usvajajući nove tehnologije koje će ih činiti poželjnim za korištenje, poput trenutnog masovnog usvajanja mobilnih tehnologija.

U ovom članku predstavit ćemo vam 4 vjerojatno najpoznatija alata za izgradnju Web sajtova o kojima se možete dodatno informirati kako bi bili sigurni da odgovaraju vašem poslovanju.

Shopify

Shopify je alat za izgradnju eCommerce sajtova koji u posljednje vrijeme bilježi enorman rast. Veliki broj malih poslovanja širom svijeta usvaja Shopify kao svoju platformu zbog njegove jednostavnosti korištenja i velikog broja mogućnosti koje nudi svojim korisnicima.

Shopify nudi 14 dana besplatnog korišćenja (free trial), za to vrijeme možete kreirati profesionalan eCommerce (online trgovina) Web sajt sa podrškom za mobilne uređaje i ugrađenom SEO značajkom.

Weebly

Weebly je najpopularniji alat za izgradnju Web sajtova za mala poslovanja. Treba reći da je veliko priznanje to što je Time Magazine stavio Weebly na svoju listu 50 najboljih Web sajtova godine.

Za razliku od Shopify, Weebly se ne fokusira na sajtove za online trgovinu (eCommerce), umjesto toga, on omogućuje “Drag and Drop” sučelje sa kojim vrlo jednostavno možete staviti profesionalni poslovni Web sajt koji se može prilagoditi sa stotinama tema koje vam stoje na izboru. Weebly također nudi dosta sjajnih multimedijalnih mogućnosti, kao i vrlo lijepu i jednostavnu za korištenje platformu za bloganje.

Važno je reći da Weebly ne samo da nuditi besplatnu probnu verziju (free trial) već je on zapravo besplatan za korištenje. Vi možete uraditi nadogradnju na PRO račun i tako imati mogućnost korištenja nekoliko korisnih značajki koje nistu dostupne u besplatnoj verziji.

WiX

WiX je iznimno popularan alat za izgradnju Web sajtova koji ima više od 26 milijuna korisnika širom svijeta.

WiX je popularan jer omogućuje “Drag and Drop” sučelje koje se temelji na predložcima a također omogućuje i integraciju online trgovine. On je također besplatan za korištenje a ima i dobru hosting ponudu.

Jedna od najboljih značajki je “App market” koja omogućuje integriranje nekih sjajnih usluga trećih strana u vaše Web stranice. Na primjer, možete dodati live chat, grupne razgovore, eCommerce mogućnosti i još mnogo toga.

WiX također podržava razvoj mobilnih Web stranica, nešto što je od vitalnog značaja za uspjeh vašeg sajta s obzirom da Internet migrira na mobitele velikom brzinom.

GoDaddy!

GoDaddy vjerojatno je najpoznatiji kao servis za registriranje domena, u stvari, on je najveći servis za registriranje domena na svijetu.

Treba reći da domen možete registrirati i sa Shopify ili Weebly, ako se za njih odlučite.

Sa GoDaddy ne samo da možete da registrirate domen već on također nudi nekoliko hosting paketa za mala poslovanja.

Vodič za registriranje domena i postavku Web hostinga na GoDaddy možete pronaći u našim člancima “Kako registrirati vlastiti domen” i “Kako postaviti Web Hosting i povezati sa ga domenom”.

No, pored registriranja domena i Web hostinga, GoDaddy također nudi i prilično dobar alat za izgradnju Web sajtova.

Ono što čini ovaj alat atraktivnim jeste to da je GoDaddy u mogućnosti da iskoristi svoju infrastrukturu kako bi korisnicima za samo par dolara pružio veliki broj kvalitetnih mogućnosti kao što su besplatni email, besplatni domen, besplatni SSL certifikat, i još mnogo toga.

Ponuda GoDaddy-a je savršena za mala poslovanja, pogotovo za one sa jako malim budžetom. GoDaddy ne nude besplatnu probnu verziju, njegov alat za izgradnju Web sajtova košta od 1 dolar mjesečno, tako da to i nije tako veliki trošak.

To su bila naša 4 prijedloga alata za izgradnju Web sajtova. Jeste li koristili neki od ovih alata ili možda neke druge? Kakva su vaša iskustva po pitanju kvalitete i jednostavnost uporabe?