twitter.jpg

Twitter je objavio da je hakovan. Twitter-ove servere napali su "izuzetno sofisticirani" hakeri, koji su možda ukrali oko 250 hiljada korisničkih imena i lozinki. Twitter navodi da su uspeli da identifikuju napade koji su se desili tokom protekle sedmice.

Twitter navodi da su uspeli odbiti jedan napad koji je bio u toku ali da je kompanija tada otkrila da je oko 250.000 korisničkih naloga ugroženo. Hakeri su ukrali korisnička imena, sesije i heširane lozinke. Kao sigurnosnu meru, Twitter navodi da je ugasio te zahvaćene tokene sesija te da je resetovao hakovane korisničke račune.

Moramo reći da smatramo da iza ovog napada ne stoje amateri, niti da je ovo izolovani incident. Napadači su bili veoma sofisticirani, tako da verujemo da su još neke kompanije i organizacije nedavno takođe bile žrtve sličnih napada. Iz tog razloga smo smatrali da je važno obavestiti javnost o ovom napadu na našu platformu,

navodi se u saopštenju kompanije Twitter.

Takođe, kompanija poziva sve svoje korisnike da se osiguraju sa jakim lozinkama na Twitter-u i drugim lokacijama na Internetu. Dobra praksa je da lozinke sadrže najmanje 10 karaktera i da koriste mešavinu velikih i mala slova, kao i brojeva i simbola.

Koristeći istu lozinku za više online računa značajno povećavate vaše šanse da budeti kompromitovani,

saopštio je Twitter.