microsoft-nece-objaviti-servisni-paket-2-za-windows-7.png

Kompanija Microsoft odlučila je da početkom ovog tjedna distribuira Windows 7 Service Pack 1 putem automatskog ažuriranja za sve one koji ga još uvijek nisu instalirali.

Service Pack 1 sadrži više popravki za nedostatke uz isporuku nekoliko poboljšanja u performansama i stabilnosti Windows sustava. Također, on će biti uvjet ako želite nastaviti dobivati potporu u predviđenoj budućnosti tako da stvarno nema razloga da ga ne instalirate, osim ako vaš Windows nije originalan.

Ovaj potez kompanije Microsoft dolazi nešto manje od mjesec dana prije nego što kompanija završi sa podrškom za izvornu verziju sustava Windows 7 što će se desiti 9. travnja 2013 godine. Svi oni koji budu imali instaliran Service Pack 1 imat će glavna podršku do 13. siječnja 2015 godine s produženom podrškom do 14. siječnja 2020 godine. Pod proširenom podrškom podrazumijeva se da Microsoft i dalje nastavi da kao i obično objavljuje sigurnosne nadogradnje, ali tu neće biti nikakvih drugih hitnih popravki.

Alternativno, korisnik može izabrati da preuzme i instalira Service Pack 1 manuelno ne čekajući automatsko ažuriranje Windows-a. Svi oni koji se odluče za ovaj način morat će imati oko 1GB slobodnog prostora za 64-bitnu instalaciju i otprilike 750MB za 32-bitnu verziju.

Također, možete provjeriti da li vam je uključeno automatsko ažuriranje tako što ćete kliknuti na “Start”, “All Programs” (Svi Programi), “Windows Update”. Nakon toga, kliknite “Change Settings” (Promjena Postavki).

Treba reći da kompanija Microsoft neće objaviti Windows 7 Service Pack 2, umjesto toga usredotočit će se na manje promjene koje će biti objavljivane svaki mjesec.