paypal_onlinetrziste

Pre nekoliko dana smo objavili da PayPal dolazi u Srbiju 9. aprila, drago nam je što se ta informacija pokazala kao tačna. U noći između 9. i 10. aprila 2013 godine Srbija se konačno našla na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog.

Od juče je omogućeno plaćanje i slanje novca za fizička lica a u sledećoj fazi predviđeno je da bude omogućena i usluga primanja novca. Ovakvo postepeno omogućavanje usluga je standardna praksa PayPal-a na gotovo svim novim tržištima.

PayPal je najpoznatija svetska usluga za plaćanje na Internetu koja svojim korisnicima omogućava jednostavno i bezbedno plaćanje i primanje novca, koristeći samo e-mail adresu i bez otkrivanja ličnih i finansijksih podataka.

PayPal je vrsta „person-to-person, P2P“ usluge. To je način plaćanja koji omogućava bilo kome ko ima e-mail adresu da pošalje novac nekom drugom ko takođe ima e-mail adresu. Jednostavnost PayPal usluge je dovela do njegove široke prihvaćenosti tako da se on sada smatra najpoznatijim servisom za obavljanje online transakcija.

Preporučujemo članak “Kako otvoriti PayPal račun” koji objašnjava proces otvaranja i verivikacije računa.