kindle-worlds

Amazon je najavio novu komercijalnu izdavačku platformu koja bi svim piscima omogućavala kreiranje fikcija baziranih na originalnim pričama i likovima.

Pisci amateri će imati pristup likovima inspiriranim nizom uspješnih knjiga putem ugovora koji je Amazon postigao sa Warner Bros Television Group Allow Entertainment divizijom. Kindle Worlds platforma regulirana od strane Amazona i prodavati će samo fikcije korisnika za koje ima izričito dopuštenje nositelja prava.

Pisci za sada mogu pisati priče koje se temelje na likovima iz “Gossip Girl” Cecily von Ziegesar, “Pretty Little Liars” Sare Shepard i “Vampire Diaries” LJ. Smith a Amazon najavljuje da će uskoro biti objavljeno još licenci.

Ova nova Amazon usluga će omogućiti piscima amaterima da zarade novac pisanjem ovih fikcija. Za priče sa više od 10.000 riječi, pisci mogu očekivati ​standardnih ​35 posto neto prihoda od prodajne cijene dok će Amazon i izdavač licenci podijeliti preostalih 65 posto.

Najveći online prodavac također pokreće eksperimentalni novi program za one koji su zainteresirani za objavljivanje kratkih priča između 5.000 i 10.000 riječi. Za ove priče, koje se obično prodaju za manje od dolara, Amazon će piscima platiti naknadu od 20 posto.

Amazon Publishing će određivati cijenu Kindle Worlds priča. Većina njih će se prodavati po cijeni od 0,99 dolara do 3,99 dolara a naknada piscima bi se isplaćivala na mjesečnoj bazi.

Amazon je najveći prodavac e-Knjiga koji drži više od 60 posto ovog iznimno unosnog tržišta. Naravno, za očekivati je da kod pisanja Kindle Worlds priča postoji nekoliko smjernica koje potencijalni autori moraju slijediti pa tako Amazon ne prihvaća pornografiju, uvredljiv sadržaj, nelegalne ili nezakonite sadržaje i priče koje smatra da bi proizvele loše iskustvo kupca.

Štoviše, Amazon neće prihvatiti prekomjerno korištenje naziva branda ili uključivanja naziva branda s ciljem reklamiranja ili promocije a vaša priča također ne smije sadržavati elemente bilo koje knjige zaštićene autorskim pravima, isto se odnosi na film ili sve drugo izvan elemenata Kindle Worlds platforme.