sergey-brin-google-glasses_thumb.jpg

Kompanija Google objavila je video za upoznavanje sa Google Glass tehnologijom, nosivim računalom-naočalima, u kojem demonstrira kako koristiti touchpad, Timeline i dijeljenje fotografija.

Naočale koje je kompanija predstavila prije godinu dana trebaju se naći u prodaji krajem ove godine, sadrže bateriju, malo računalo, fotoaparat i bežičnu Internet konekciju.

Nosivi “heads up display” se može aktivirati prstima ili jednostavnom glasovnom komandom. Naočare sa “heads up display” ili HUD, jedinstven je u odnosu na sve što se trenutno može pronaći u potrošačkom prostoru, što je vjerojatno razlog zašto kompanija Google toliko vodi računa o tome da korisnicima približi ovu novu tehnologiju s ovim što je vjerojatno da će biti prvi od mnogih videa kako koristiti Google naočare.

Google naočale mogu snimati video, fotografirati i emitirati ono što korisnik vidi. Svaki prizor koji korisnik vidi biti će proširen s dodatnim informacijama, te će sve biti snimljeno.

Postoji mnogo različitih mišljenja o Google naočalima, ali bez obzira na to Google pokazuje veliku pažnju ovoj novoj tehnologiji. Kompanija je također ohrabrila developere aplikacija u kreiranju “Glassware” aplikacija za naočale.

Svakako da Google ima još uvijek dosta toga da rješi prije nego što njegove naočare budu spremne za masovno usvajanje ali tehnologija je tu i namjerava postati dio našeg svakodnevnog života.