firefox-os_thumb.jpg

Iako je prerano reći hoće li Foxconn pokušati postati sljedeći Samsung, ono što je sigurno jeste da kompanija nastoji proširiti asortiman svojih proizvoda kako bi smanjila svoju ovisnost o kompaniji Apple.

Prema najnovijim izvješćima Foxconn kreće u  dodavanje novih klijenata i traženje načina da proširi svoju djelatnost izvan ugovorene proizvodnje, što uključuje i preispitivanje planova za prodaju svoje vlastite brandirane elektronike.

S obzirom da rast kompanije Apple počinje usporavati, najveći proizvođač potrošačke elektonike u svijetu Foxconn namjerava proizvoditi i prodavati vlastite uređaje kako bi smanjio financijsku ovisnost od prodaje Apple uređaja.

Foxconn-ova matična kompanija Hon Hai potvrdila je da će 3. lipnja u suradnji sa Mozilla lansirati svoj prvi mobilni uređaj sa operativnim sustavom Firefox OS.

Hon Hai Precision Industry Co Ltd će zajedno s nama lansirati mobilni uređaj koji će pokretati Firefox OS,

potvrdila je glasnogovornica kompanije Mozilla.

Iako je glasnogovornica kompanije Mozilla odbila dati bilo kakve pojedinosti o novom uređaju nekoliko izvora pozivajući se na dobro obavještene izvore navodi da se radi o tablet računalu.

Hon Hai je proizvođač elektronskih uređaja koji 60% svojih prihoda ostvaruje od ugovora sa kompanijom Apple. Kompanija je stagnaciju svojih prihoda u posljednjem kvartalu povezala sa smanjenjem prodaje Apple-ovih uređaja, prvenstveno iPhone-a i iPad-a pa otuda napori da se radi na smanjenju ovisnosti od jedne kompanije.