fb1

Facebook je daleko ispred svih drugih društvenih medija po uporabi od strane tinejdžera, što je donekle i očito s obzirom na veličinu mreže.
Oko polovice tinejdžera korisnika Facebooka ima oko 300 prijatelja, dok 44 posto njih tvrdi da ima više od 300 prijatelja. Istraživanje navodi da prosečan tinejdžer u proseku ima 425 Facebook prijatelja!

Društveni mediji su iznimno popularni među današnjom mladeži a mnogi bi se iznenadili da nevjerojatnih 81 posto tinejdžera u dobi između 12 i 17 godina koristi neki oblik društvenih medija.

Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo Pew Internet & American Life Project u suradnji sa Harvarda Berkman Center, 94 posto tinejdžera je izjavilo da ima Facebook profil.

Među onima koji koriste društvene medije, samo 26 posto je izjavilo da ima Twitter račun. To je zapravo vrlo značajno povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 12 posto. Instagram je također u porastu, 11 posto tinejdžera je izjavilo da koristi ovu uslugu za dijeljenje fotografija. Korištenje YouTube i Tumblr-a u 2012 godini također je poraslo u odnosu na 2011 godinu.

Ono što nikoga ne iznenađuje jeste to da je MySpace doživio najveći pad kada je u pitanju korištenje od stane tinejdžera. Za samo godinu dana više od dvije trećine tinejdžera prestalo je koristiti nekada veoma popularnu društvenu mrežu MySpace. U 2011 godini 24 posto tinejdžera koristilo je MySpace a godinu dana kasnije samo sedam posto.

Treba reći da je korištenje Yahoo-a palo sa sedam posto 2011 godine na samo dva posto 2012 godine, iako u istraživanju nije precizirano točno na koji servis se to konkretno odnosi.

kako tinedzeri koriste drustvene medije