PC-Mac-viber

Aplikacije za slanje poruka sa mobitela postale su veliki posao jer se mnogi korisnici žele otrgnuti od skupih SMS poruka koje nude njihovi operateri. Od ovih aplikacija vjerojatno se najviše koristi WhatsApp ali Viber prijeti da preuzme liderstvo predstavljanjem svojih novih klijenata za poruke na PC i Mac računalima. Također, Viber najavljuje da će uskoro objaviti i klijent za Linux računala.

WhatsApp i većina Viber konkurenata su 100 posto usredotočeni na mobitele, što Viberu samo može dati prednost na tržištu budući da će njegovi korisnici moći koristiti aplikaciju na svim svojim uređajima.

Iznimno popularna besplatna aplikacija Viber trenutno ima nešto više od 200 milijuna korisnika a objavljivanjem klijenata za PC i Mac računare uskoro treba očekivati i da će se taj broj znatno povećati. Sa Mac i PC verzijom Viber aplikacije korisnici bi se trebali osjećati jednako ugodno kao kad koriste Skype, Messages za Mac, ili bilo koji drugi popularni program za chat-anje na desktop računalima. Mac i PC verzija Viber aplikacije može se koristiti za SMS poruke, audio i video pozive. Za sada značajka video pozivanja radi samo između desktop računala, ne može se koristiti za pozivanje mobilnog korisnika sa desktop računala.

Pored verzije za PC i Mac računala Viber je također ažurirao svoje mobilne aplikacije sa nekim novim značajkama kao što su video poruke, nove naljepnice, prošli online status i ostalo.

Kao što se moglo i očekivati, desktop verzija je sinkronizirana sa mobilnim aplikacijama tako da korisnici mogu svoje pozive sa računala prebaciti na mobitel što im omogućuje da nastave razgovor ako moraju napustiti desktop računalo i izići van.