fb hashtags

Najveća društvena mreža na svijetu jučer je i službeno objavila podršku za “hashtags“ koji su se pokazali kao veoma uspješni na uslugama poput Instagram i Twitter.
S obzirom da su “hashtags“ postali vitalni dio današnje online kulture, i budući da se već koriste na društvenoj mreži, Facebook je odlučio da ih i zvanično učini stvarnom značajkom.

Facebook je još u ožujku najavio mogućnost podrške za “hashtags“.

„Hashtag”, predstavlja riječ ili izraz s znakom “#“ ispred njega, te korisnicima omogućuje da grupišu tweetove ili postova o određenoj temi. Hashtag je postao jedan od Twitter-ovih najprepoznatljivijih simbola.

Facebook navodi da će “hashtags“ biti klikabilni, baš kao na Twitter-u. Hashtags su usmjereni na dodavanje kontekst postu ili da ga učine dijelom veće online rasprave. To će korisnicima omogućiti da vide feed o tomu što drugi ljudi govore o određenom događaju ili temi. Nadalje, korisnici će sada moći tražiti određeni „hashtag“ iz trake za pretraživanje, kliknuti na hashtags koji potječu iz drugih usluga kao što je Instagram i sastavljati postove izravno iz hashtag feed-a i rezultata pretraživanja.

Društvena mreža ističe da će korisnici, kao i uvijek, moći kontrolirati publiku koja će moći vidjeti njihov post, čak i kada koriste hashtags.

Facebook navodi da su “hashtags“ samo prvi korak u nastojanju da se pomogne korisnicima da lakše otkriju što drugi pričaju o određenoj temi ili događaju. Plan je da se u narednim tjednima i mjesecima objave i mogućnosti kao što su „trending hashtags” i “deeper insights” tj. hashtags vezane za aktualne, trendi teme i dublji analitički uvid.

facebook hashtags