pinterest_thumb.jpg

Vek trajanja prosečnog tweeta može se meriti minutima. Gledajući stanje na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu vidimo da najveći broj postova na Facebooku postoji u stream-u korisnika svega nekoliko sati. Ono što je vrlo interesantno jeste da je vek trajanja pina na Pinterestu čak nekoliko hiljada puta duži.

Ova najnovija statistika objavljena je u novoj studiji kompanije Piquora (nekadašnji Pinfluencer) koja nudi vrlo popularna rešenja za praćenje i analizu dešavanja na društvenoj mreži Pinterest. U članku “Nekoliko zgodnih alata za mjerenje uspjeha na Pinterestu” možete pronaći još nekoliko sličnih rešenja.

Studija pokazuje da ćete na Pinterestu u prva dva dana dobiti 70 odsto klikova ali da postoji ogroman dug rep. Klikove nastavljate dobijati čak 30 dana, pa i duže,

saopštio je izvršni direktor kompanije Piquora, Sharad Verma.

Dobro je znati da ako potrošite vreme birajući savršeno upotrebljiv pin, da vaš trud neće nestati za nekoliko minuta.

Ključna razlika je u tome što je Pinterest društvena mreža koja je takođe i web sajt koji je prepun ideja i inspiracija, dok su Twitter i Facebook društvene mreže koje najveći akcent stavljaju na neposrednost. Kada ljudi posete Pinterest oni razgledaju, pretražuju, surfuju i otkrivaju mnoge druge pinove na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža.

Izvršni direktor kompanije Piquora, Sharad Verma navodi da u svetu Google-a, 70 odsto pretraživanja se može podvesti pod tkz. dugi rep, frazama sastavljenim od četiri ili više reči. Naša hipoteza je da se ista stvar dešava na Pinterestu.

Kada korisnik pretražuje Google, ako na prvoj stranici sa rezultatima pretrage to ne pronađe on će pomisliti da ga Google nije razumio te će preformulisati svoj upit. To se ne dešava na Pinterest. Na Pinterestu nema sledeće strane, postoji samo beskonačno skrolanje sa kojim ćete biti u prilici vidjeti veliki broj pinova, uključujući i starije pinove.

vek trajanja objave na pinterestu