Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Nekoliko zgodnih alata za mjerenje uspjeha na Pinterestu

2 0 komentara

pinterest

Društvena mreža Pinterest u posljednjih godinu dana imala je fenomenalan rast pa je sve veći broj brendova uključuje u svoju društveno-medijsku strategiju. Pinterest je servis za Web i mobilne korisnike koji omogućuje prikupljanje digitalnih blaga i njihovo čuvanje na inspirativnim “oglasnim pločama”.

Prije nekoliko dana Pinterest je konačno otvorio svoja vrata brandovima službenim pokretanjem Pinterest-a za Poslovanja (Pinterest for Business).

U ovom članku predstavit ćemo nekoliko alata za mjerenje koji vam mogu pomoći u postizanju još veće učinkovitosti na Pinterest-u.

Reachli

Reachli (raniji Pinerly) dodaje granularnu analitiku za sve što postujete što vam omogućuje da kreirate “kampanje” oko svakog vašeg pina pomoću jednostavnog proseca u dva koraka.

Korisnici dodaju URL ili upload-uju sliku izravno u Reachli. Servis će vam zatim prikazati analitiku za sve kampanje omogućujući vam da jednostavno izmjerite viralnost svih sadržaja koje ste pin-ovali.

Reachli također pruža vrlo zgodan pregled gdje možete vidjeti svoje najpopularnije “oglasne ploče”, broj sljedbenika i ostalo, što će vam pomoći u boljem optimiziranju sadržaja u skladu sa tim.

reachli

Repinly

Repinly je koristan alat za benchmarking i optimizaciju. Omogućuje vam da veoma lako uočite najbolje pin-ove (oglasne ploče) i pinners (one koji postavljaju pin-ove) na cijeloj Pinterest platformi, i tako držite na oku sadržaj koji je u trendu.

repinly

Osim toga, tu su i neke praktične statistike koji će vam pomoći držati korak s trendovima. Pa tako, korisnici mogu dodati vlastite “oglasne ploče” na Repinly direktorij kako bi dobili malo dodatne pozornosti.

Iako se ne radi o detaljnoj statistici ipak, servis će vam omogućiti da budete u toku sa novim sadržajima i da lako uočite zašto su najveći Pinterest računi tako dobri.

repinly_2

Pinpuff

PinPuff je influencer servis (u ovom slučaju “Pinfluence”) koji vam omogućuje da izračunate vaš prosječan doseg na platformi, pružajući vam rezultate na temelju toga i sklonosti sljedbenika da dijele vaš sadržaj. Pinfluence će izmjeriti vašu popularnosti, utjecaj i doseg na Pinterest-u. On također izračunava koliku potencijalnu online zaradu mogu ostvariti vaši pinovi i promet. Analizom rezultata moći ćete popraviti neke stvari kako bi poboljšali vašu ukupnu viralnost.

PinPuff

Servis je vrlo koristan za optimizaciju jer vam omogućuje da lako uočite koji od vaših pin-ova i “oglasnih ploča” privlače najviše pažnje.

Osim toga, možete uraditi pretragu kako bi pronašli druge utjecajne korisnike, koji su rangirani na osnovu svog utjecaja na Pinterest-u, tako da PinPuff možemo smatrati vrlo korisnim resursom za angažovanje.

Pinfluencer

Pinflencer je usmjeren na tržište maloprodaje tako da pruža mnogo robusniji alat za praćenje i analizu. Pinfluencer će prikazati vaše najpopularnije pinove te vas obavjetiti o uočenim korisnicima koji se aktivno angažuju sa vašim brandom.

Pinfluencer

Pinfluencer također prati prodaju i promet, a omogućuje vam i da odredite dosta precizne Pinterest prihode.

pinfluencer_2

Na kraju, evo još jednog vrlo korisnog savjeta.

Na vrlo jednostavan način možete pregledati sav sadržaj koji se dijelio sa bilo koje Web stranice na Pinterest-u. Potrebno je da u address bar vaše tražilice ukucate: http://pinterest.com/source/nazivsajta.

Pa tako na primjer, ako želite vidjeti dijeljenja za Online Tržište potrebno je da u address bar ukucate http://pinterest.com/source/onlinetrziste.com/.

Svi ovi alati mogu vam pomoći da se malo bolje pozabavite Pinterest-om i njegovim mogućnostima, te krenete u lov na korisnike koji aktivno promoviraju vaš sadržaj na platformi.

U ovom članku predstavili smo vam samo neke od alata koji vam mogu pomoći sa Pinterest-om, ako koristite neki drugi alat i smatrate ga korisnim budite slobodi da ga predložite našoj zajednici.

Written by admin

18 Novembra, 2012 at 3:35 pm

2 0 komentara to 'Nekoliko zgodnih alata za mjerenje uspjeha na Pinterestu'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Nekoliko zgodnih alata za mjerenje uspjeha na Pinterestu'.

  1. […] Više o analitičkim alatima trećih strana pročitajte u članku “Nekoliko zgodnih alata za mjerenje uspjeha na Pinterestu”. […]

  2. […] popularna rešenja za praćenje i analizu dešavanja na društvenoj mreži Pinterest. U članku “Nekoliko zgodnih alata za mjerenje uspjeha na Pinterestu” možete pronaći još nekoliko sličnih […]

Ostavi komentar