Skype-Video-Poruke

U februaru je Skype objavio beta verziju funkcije video poruka koja Mac, iOS i Android korisnicima omogućava snimanje i slanje video poruka drugima, bez obzira da li su oni online ili ne.

Ova funkcija omogućava asinkrono video pozivanje, što znači da ako neko nije dostupan za video chat, vi mu možete ostaviti video poruku.

Skype je korisnicima nudio 20 besplatnih video poruka dok je za neograničenu upotrebu trebalo plaćati Skype Premium pretplatu od 4,99 mesečno.

Skype je danas objavio da je funkcija izašla iz bete tj. da je objavljena potpuna verzija Skype video poruka kao i da će od sada ona biti besplatna. Korisnici će od danas bez bilo kakve pretplate i ograničenja, moći potpuno besplatno slati i primati video poruke.

Funkcija video poruka omogućava korisnicima slanje kratkih video klipova svojim Skype kontaktima koji će video snimak moći pogledati kada se sledeći put prijave na Skype.

Ceo proces je prilično jednostavan. Potrebno je kliknuti na dugme "video poruka“ a potom i na ikonu za snimanje poruke. Maksimalna dužina video poruke je tri minuta a korisnici mogu izbrisati i ponovo snimiti video poruke u bilo kom trenutku, što je naročito korisno kada kontaktirate nekog relativno važnog. Kada ste zadovoljni svojom porukom, potrebno je kliknuti na ikonu koverte da bi poruku poslali.

Skype navodi da je ova funkcionalnost za sada dostupna Windows, Mac, iOS, Android i BlackBerry korisnicima. Ono što je svakako čudno, s obzirom da je Microsoft vlasnik Skype, jeste to da za sada nema podrške za Microsoft-ov mobilni operativni sistem Windows Phone.