instagram.jpg

Potaknut uspjehom Twitter-ove Vine aplikacije Facebook je odlučio da ažurira aplikaciju Instagram i doda podršku za stvaranje i dijeljenje kratkih videa.

Twitter-ova mobilna aplikacija za dijeljenje videa, Vine, fantastično je prihvaćena od strane korisnika. Vine je za vrlo kratko vrijeme postala jedna od najpopularnijih iPhone aplikacija. Radi se o vrlo jednostavnoj aplikaciji za dijeljenje videa koja korisnicima omogućava snimanje i dijeljenje videa u trajanju od maksimalno šest sekundi na Vine mreži kao i na Twitter-u. Aplikacija je iPhone korisnicima postala dostupna u sječnju i do sada već ima više od 13 milijuna korisnika. Treba reći da je Twitter nedavno objavio Android verziju Vine aplikacije.

Nekoliko medija prenosi da je Facebook pod velikim pritiskom uspjeha suparnika odlučio da ažurira Instagram i uvede podršku za kreiranje i dijeljenje videa. Za one koji ne znaju, Instagram je planetarno popularna aplikacija za dijeljenje fotografija koju je prošle godine Facebook kupio za milijardu dolara.

Nova značajka u sklopu Instagrama trebala bi biti vrlo slična Vine aplikaciji te omogućavati korisnicima stvaranje i dijeljenje jednostavnih videa u trajanju između 5 i 10 sekundi. Uvođenje video podrške u Instagram može se tumačiti i kao prvi korak sa kojim će Facebook pokušati da monetarizira njegovih više od 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Očekuje se da će Facebook objaviti ažuriranje Instagrama i uvođenje podrške za video na tiskovnoj konferenciji zakazanoj za 20. lipanj.