bitcoin bankomat

Prvi Bitcoin Bankomat spreman je da počne sa radom početkom idućeg tjedna u jednom kafiću u centru Vancouvera, Kanada.

Digitalna valuta Bitcoin pojavila se prije pet godina i njena tržišna već je prešla milijardu dolara. Digitalna valuta je stekla veliko poštovanje i divljenje zbog prevashodno zbog svojih tehničkih rješenja koja joj omogućuju funkcionisanje bez centralnog autoriteta.

Bitcoin bankomat proizvela je kompanija Robocoin i ljudima će omogućiti zamjenu digitalne valute Bitcoin za Kanadske dolare ali i obrnuto. Ovaj bankomat je prvi od pet Bitcoin bankomata koji će uskoro početi da rade u Kanadi, preostala četiri će biti postavljena ovog prosinca u Calgaryju, Montrealu, Ottawi i Torontu.

Prilikom uplate Kanadskih dolara, Bitcoin krediti će biti dodani u korisnikov online Bitcoin novčanik. Isto tako, Bitcoin krediti se mogu koristiti za kupnju kanadskih dolara koje bi preuzeli putem ovog bankomata.

Ovaj Robocoin ATM radi tako što prvo skenira dlan korisnika kako bi se osiguralo da ne može da se obavi više uplata te tako izbjegne eventualno pranje novce. Također, postoji granica koliko novca možete uplatiti dnevno, to je 3.000 kanadskih dolara dnevno. Nakon uplate kanadskih dolara, novcem se trguje u realnom vremenu na Kanadskoj VirtEx mjenjačnici, kupljeni Bitcoin krediti se potom prosljeđuju u korisnikov online Bitcoin novčanik.

bitcoin-bankomat-kupovina

Nakon završetka transakcije, korisniku će na zaslonu biti prikazan QR kod i priznanica.

Bitcoin-bankomat-qr-kod

Kompanija Robocoin navodi da bi njeni Bitcoin bankomati mogli biti postavljeni diljem svijeta te da je do sada interesovanje pokazalo više od 20 zemalja među kojima su za sada najozbiljnije Australija, Češka, Kenija, Irska, Filipini i Tajland.

Mi vjerujemo u naš proizvod i smatramo da je ovaj naš Bitcoin bankomat najlakši, najbrži i najpovoljniji način na koji ljudi diljem svijeta mogu da kupe i prodaju Bitcoin,

navodi se u priopćenju kompanije Robocoin.