twitter-tipkovni-precaci

Twitter ima više od 500 milijuna korisnika ali veliki broj njih i ne zna da postoje tipkovničke kratice koje mogu znatno da olakšaju i ubrzaju njihove aktivnosti na ovom iznimno popularnom servisu.
Za sve one koji još uvijek ne znaju, evo popisa petnaest najpopularnijih tipkovnih prečaca na Twitteru.

Korištenje prečaca na tipkovnici može znatno da ubrza i olakša vaš rad. Prije nekog vremena smo pisali o nekim dosta zastupljenim prečacima sa kojim možete poboljšati svoju efikasnost. Sve koje interesira mogu pogledati članak “Prečice na tastaturi i trikovi pri kucanju teksta koje bi svi morali znati”.

Vratimo se na temu ovog članka, evo popisa najzastupljenijih tipkovnih prečaca na Twitteru:

  1. Početna stranica – “g h” – Ako se želite vratiti na početnu stranicu, ne morate pomicati kursor do ikone kuće na lijevoj strani. Potrebno je samo pritisnete gumbe "g h" na tipkovnici i to će vas odvesti ravno na vašu početnu stranicu.
  2. Vaš profil – “g p” – Pritiskom na “g p” otvoriće vam se vaš Twitter profil.
  3. Poruke – “g m” – Možda je teško pronaći ikonu za poruke na Twitteru, ako vam je potreban za pristup Inbox-u, pritisnite "g m" na tipkovnici i to će vas odvesti ravno tamo.
  4. Connect – “g c” – Da bi vidjeli popis interakcija,dovoljno je da na tipkovnici pritisnite “g c”.
  5. Mentions – “g r” – Da bi pogledali sve tweets koji su vas pomenuli, pored toga što možete da kliknete na karticu na lijevoj strani možete da koristite i kraticu "g r".
  6. Korisnički profili – “g u” – Da biste otvorili nečiji profil ne morate koristiti okvir za pretraživanje, umjesto toga možete upisati “g u”. Pojavit će se pop-up okvir sa porukom: "Idi na profil osobe". Potrebno je samo upisati njihovo ime i skočiti na profil.
  7. Novi Tweet – “n” – Pritiskom na “n” na tipkovnici odmah će se otvoriti "What's happening?" okvir za novi tweet.
  8. DM – “m” – Ako želite poslati DM (izravnu poruku), na tipkovnivi pritisnite “m” i okvir za novu izravnu poruku će se pojaviti na zaslonu.
  9. Favourite – “f” – Ako ste naišli na tweet koji želite favourite, jednostavno pritisnite “f”. Upozorenje, ovo radi samo ako ste otvorili novu stranicu za tweet, neće raditi na vašoj početnoj stranici.
  10. Retweet – “t” – Baš kao i sa favoriziranjem tweeta i u ovom slučaju tweet morate imati u potpunosti otvoren.
  11. Odgovori – “r” – Prečac “r” rezerviran je za odgovaranje na tweet . Također, pobrinite se da imate tweet otvoren jer prečac neće raditi na početnoj stranici.
  12. Sljedeći Tweet – “j” – Da biste prešli na sljedeći tweet na popisu, koristite prečac “j”.
  13. Prethodni Tweet – “k” – Za povratak na prethodni tweet , na tipkovnici pritisnite “k”.
  14. Učitati više – “.” – Ako imate stari preglednik ili je za otvaranje vaših tweets potrebno neko vrijeme za učitavanje, pritiskom na “.” učitat će se sljedeći skup tweets i vas odvesti ravno na vrhu stranice.
  15. Tipkovni prečaci – "?" – Kada se nađete u nedoumici oko svih ovih prečaca, jednostavno na tipkovnici pritisnite upitnik i otvorit će vam se izbornik svih dostupnih tipkovnih prečaca.

Nadamo se da će vam ovaj članak biti od koristi.