Kako preći sa iPhone na Android telefon

Izvršni predsednik kompanija Google, Eric Schmidt, pre nekoliko dana na društvenoj mreži Google + objavio je interesantan vodič kako iPhone korisnici da pređu na Android telefon.

Vodič, koji je prilično detaljan, počinje navođenjem prednosti koje imaju Android telefoni sugerišući da su oni brži, imaju bolje ekrane i mnogo više intuitivan interfejs od konkurencije. Kao podrška svojoj argumentaciji izvršni predsednik kompanija Google naveo nekoliko uređaja visokog klase poput Google Nexus 5, Samsung Galaxy S4 i Motorola Droid Ultra.

Obraćajući se korisnicima iPhone on ističe da prebacivanjem na Android oni nikada više neće poželeti da se vrate na iPhone jer će sve imati u Cloud-u.

Eric Schmidt je u ovom svom vodiču, u kojem pretpostavlja da svi korisnici iPhone-a takođe koriste i Mac, naveo sve potrebne korake koje ovi korisnici treba da urade kako bi se prebacili na Android.

Koraci su podeljeni u četiri sekcije:

  1. Priprema i podešavanje Android telefona
  2. Ažuriranje (update) iPhone ili iPad-a
  3. Povežite iTunes muziku Povežite sa Google-om
  4. Prebacite svoju SIM karticu iz iPhone u svoj novi Android telefon

Na kraju ovog svog vodiča, izvršni direktor kompanije Google korisnicima je preporučio da omoguće autentifikaciju sa dva faktora autentifikacije kako bi svoje Gmail i Google naloge učinili što sigurnijim te da umesto Safari-ja počnu da koriste besplatni i mnogo sigurniji pretraživač Google Chrome.

Nije iznenađujuće ni to što je iskoristio priliku da pred predstojeće praznike sugeriše korisnicima da bi kupovina Android telefona bio sjajan Božični ili Novogodišnji poklon.

Savet i ovaj vodič za prelazak sa iPhone na Android telefon dolaze u vrlo interesantnom trenutku i svakako da su dio dobro osmišljene marketinške kampanje koja treba da rezultira sa povećanjem prodaje Android uređaja tokom narednih nekoliko nedelja.