Office Remote aplikacija

Microsoft je zvanično predstavio Remote Office aplikaciju koja korisnicima omogućava kontrolu Word, Excel ili PowerPoint dokumenata koristeći bilo koji Windows Phone 8 uređaj.

Office Remote aplikacija sada je zvanično dostupna na Windows Store za sve verzije Office 2013, osim za Office 2013 RT. Ona omogućava korisnicima kontrolu dokumenata na daljinu korišćenjem touch interfejsa na svom pametnom telefonu. Korisnici sada sa svojih na Windows Phone 8 uređaja mogu da se kreću kroz Word dokumenta, Excel tabele i PowerPoint slajdove na svom računaru.

Treba reći da vam je potreban računar sa Bluetooth-om kako bi se mogla uspostaviti daljinska komunikacija te da ćete na njega morati instalirati mali softverski “dodatak” pre korišćenja aplikacije.

Kada se aplikacija instalira i uređaji upari, prezenter sa svojim Windows Phone uređajem, koristeći prste,  može da se kreće kroz PowerPoint slajdove, koristi zumiranje u Excel tabelama te se kreće u Word dokumenatu. Takođe, aplikacija može da prikaže napomene prezentatora na Windows Phone uređaju dok publici prikazuje povezan ali različit sadržaja na računaru.

Kompanija Microsoft u svom saopštenju navodi da Office Remote aplikacija predstavlja prvi korak u povezivanju različitih uređaja.

Želimo biti sigurni da nastavljamo sa stvaranjem alata koji će pružati najbolje moguće iskustvo za prezentatore i publiku. Svet se stalno razvija, pa tako i prezentacija treba da se razvija sa njim. Cilj Office Remote aplikacije je da se omogući korisnicima da koriste ne samo pravi uređaj za određeni zadatak koji je pred njima, već da mogu da koristite više uređaja zajedno kako bi se olakšalo njegovo izvršavanje,

izjavio je Darren Edge iz Microsoft Research odjela.

Prema poslednjim podacima objavljenim početkom meseca, Microsoft Windows Phone platforma beleži snažan rast na Evropskom tržištu. Na pet glavnih Evropskih tržišta (Velika Britanija, Francuska, Italija, Španija i Njemačka) sada ima udio od 10 posto. Ono što je važno naglasiti jeste da je za ovaj uspeh Windows telefona gotovo u potpunosti zaslužna dobra prodaja Nokia telefona.