flappybird

Nova hit igra potpuno je zaludila mobilni svijet. Flappy Bird je trenutno najpopularnija besplatna igra za Apple iOS i Android uređaje i svom kreatoru dnevno donosi oko 50.000 dolara zarade od oglasa!

Flappy Bird je vrlo jednostavna igra za mobitel a s druge strane izuzetno teška za igranja što je očito utjecalo na njenu fascinantnu popularnost. U Flappy Bird, kada dodirnete zaslon učinite da ptica poleti. Cilj je letjeti i izbjegavati zelene postove koje izgledaju poput cijevi u legendarnoj Nintendo igri Super Mario Bros. Za svaki par cijevi koji uspješno prođete zaradite točku.

Na društvenim mrežama, posebice na Twitteru možete pronaći komentare milijune frustriranih igrača koji dodatno potiču zainteresiranost za ovu igru.

Sličnost sa legendarnom igrom Super Mario nije obična slučajnost. Kreator igre Flappy Bird, Dong Nguyen, ističe da je bio inspiriran ovom Nintendo igrom koju je igrao kao dijete.Ideja za pticu u igri došla je od Cheep Cheeps, ribe koja se prvi put pojavila u podvodnim razinama Super Mario Bros a isto je i sa zelenim cijevima.

Dong Nguyen navodi da ne namjerava promijeniti bilo koji aspekt Flappy Bird jer to bi moglo nekako da uništiti samu igru niti razmišlja o njenom nastavku.

Ako ste zainteresirani da probate Flappy Bird možete je na svoj mobitel preuzeti sa iTunes ili sa Google Play Store.