viber.jpg

Proteklih nekoliko dana aktuelna je prodaja izuzetno popularne aplikacije Viber Japanskom eCommerce gigantu Rakuten za oko 900 miliona dolara. Ovom kupovinom Japanska kompanija će svojoj bazi od 200 miliona korisnika sada pridodati i nešto više od 300 miliona Viber korisnika.

Važno je reći da je Viber jedna od pet najpopularnijih aplikacija za mobilne uređaje. Najveći broj korisnika Vibera nalazi se u SAD, Rusiji i Australiji. Aplikacije za slanje poruka sa mobitela postale su veliki posao jer veliki broj korisnika sa njima izbegava korišćenje skupih SMS poruka koje nude njihovi operateri. Poređenja radi, trenutno najpopularnija aplikacija za slanje poruka sa mobilnih telefona WhatsApp ima više od 400 miliona mesečnih korisnika širom sveta, Skype ima oko 300 miliona, a Line 350 miliona korisnika.

Aplikacija Viber nudi sveobuhvatan skup funkcija uključujući besplatne glasovne i video pozive, tekstualne poruke, grupno ćaskanje, kao i niske cene poziva ka telefonskim korisnicima koji ne koriste Viber. Pored podrške za glavne mobilne platforme Viber je prošle godine objavio i aplikacije za Windows i OS X korisnike.

Japanski eCommerce gigant kompanija Rakuten planira povezati Viber sa svojom eCommerce platformom koja je po obimu prodaje šesta u svetu.

E-trgovina će u budućnosti veoma mnogo zavisiti od komuniciranje tako da će interakcija uživo biti od presudnog značaja za sve Internet usluge,

izjavio je direktor kompanije Rakuten Hiroshi Mikitani.