iphone-office-mobile

Nakon dvije godine, glasine su konačno postale stvarnost. Microsoft je objavio potpuno besplatan Office paket za Android, ali i za iPhone i iPad korisnike. Ono što je važno jeste da Office Mobile aplikacija sada ne zahtijeva pretplatu na Office 365.

Microsoft Office Mobile aplikacija za iOS i Android je besplatna Office aplikacija za obične korisnike, kompanije će i dalje morati plaćati mjesečnu pretplatu za Office 365 kako bi mogli koristiti aplikacije.
Samo nekoliko sati od objave Microsoft Office aplikacije postale su najpopularnije besplatne iPad aplikacije na Apple App Store. Najpopularnija iPad aplikacija je Microsoft Word za iPad, odmah za njom slijede Excel za iPad i PowerPoint za iPad. Nešto malo slabije rangirana je Microsoft OneNote za iPad koja je trenutno sedma najpopularniji besplatna iPad aplikacija.

office aplikacije najpopularnije na apple app store

Mora se priznati da je vrlo impresivno vidjeti kako Microsoftovi proizvodi dominiraju na Apple App Store.

Iako se ovaj potez Microsofta može tumačiti kao odgovor na besplatne Office Mobile pakete koje su objavile kompanije Apple i Google, on bi svakako trebao potaknuti korisnike da koriste Office Mobile aplikacije na svim svojim mobilnim uređajima. Kompanija Microsoft takođe navodi da je također u planu da se uskoro objave Office aplikacije i na Windows Store.

Microsoft Office Mobile možete besplatno preuzeti sa Google Play i Apple App Store.