windows 8.1

Na Microsoft-ovoj Build 2014 developer konferenciji koja se održava u San Francisku, kompanija je najavila da će sledeće Windows ažuriranje biti objavljeno 8. aprila. Windows 8.1 Update 1 je u velikoj meri usmereno na poboljšanje iskustva korisnika koji koriste miš i tastaturu. Od 8. aprila Windows 8.1 Update 1 ćete moći preuzmeti putem Windows Update-a.

Windows 8.1 Update 1 već je procurio putem Windows Update-a dajući korisnicima mogućnost da isprobaju neke nove mogućnosti pre zvanične objave ažuriranja. U februaru smo u članku “Prvi update Windowsa 8.1 već se može pronaći na torrent sajtovima” pisali o tome da novo ažuriranje donosi novu naslovnu traku za Windows 8 aplikacije koja vam omogućava da otvorite, zatvorite i organizujete aplikacije pomoću miša, da na početnom ekranu, gde desnim klikom na pločiče otvarate meni sa opcijama za promenu veličine, zatvaranje i ostalo.

Kompanija Microsoft je takođe odlučila da smanjenji minimalne hardverske zahteve potrebne za pokretanje operativnog sistema Windows 8.1, i to zahvaljujući optimizaciji koda u Update 1. Do sada je bilo potrebno da vaš uređaj ima minimalno 2 GB RAM memorije za pokretanje operativnog sistema ali je to sada smanjeno na 1 GB, takođe uz smanjenje obaveznog prostora za skladištenje na 16 GB. Sa ovim smanjenjem minimalnih hardverskih zahteva proizvođači bi trebali biti vrlo zadovoljni jer će sada moći proizvoditi i jeftinije uređaje koji bi radili na ovoj Windows platformi.

Ono što treba reći jeste da je kompanija Microsoft najavila vraćanje Start Menu. Na slici iznad je prototip verzija Startnog menija koji bi se trebao pojaviti u sledećem Windows 8.1 ažuriranju koje će biti objavljeno do kraja godine. Kao što se može na slici videti, radi se o kombinaciji Windows 7 stila liste desktop aplikacija i pločica na početnom ekranu Windows 8.

windows 8.1 vraca startni meni