google domains

Kompanija Google jučer je predstavila svoju buduću uslugu za registraciju domene koja se trenutno nalazi u beta fazi testiranja i koju je moguće isprobati samo uz poziv. Usluga pod nazivom Google Domains usmjerena je prema velikom broju malih kompanija koje još uvijek nemaju Web stranice.

Kompanija Google navodi da je sprovela istraživanje koje pokazuje da 55% malih kompanija još uvijek nema Web stranicu te da sa novom uslugom za registriranje domene želi da pomogne ovim kompanijama da povećaju svoju prisutnost na Webu.

Google Domains će u osnovi korisnicima nuditi sve ono što nude i ostale slične usluge za kupnju i prodaju domene, poput GoDaddy, ali bez usluge hostinga ili bilo koje druge dodatne usluge. Umjesto toga Google je najavio partnerstvo sa takozvanim “Website building uslugama” kao što su Shopify, SquareSpace, Weebly i WIX koje bi Google Domains korisnicima nudile te dodatne usluge.

Neke od najpopularnijih “Website building usluga” smo predstavili u članku “Najbolji alati za izgradnju Web sajtova“.

Naravno, spomenute usluge će uz dodatnu naknadu korisnicima ponuditi hosting, prilagodljive Web predloške, različite e-Commerce opcije, drag & drop alate za kreiranje Web stranica i ostalo.

Možda će vam od koristi biti i članak “Kako registrirati vlastiti domen“.

Kao što je već spomenuto, Google Domains usluga je za sada dostupna samo onima koji su dobili pozivnicu. Za sve one koji su zainterisirani da je isprobaju, pozivnicu možete zatražiti sa Google Domains stranice, u protivnom, morat žete pričekati za finalnu verziju Googleove usluge za registriranje domene.