kako odmah instalirati windows phone 8.1

Iako je Windows Phone 8.1 pre izvesnog vremena objavljen ipak, veliki broj korisnika još uvek nije ažurirao operativni sistem svojih telefona prvenstveno zbog spore procedure validacije od strane njihovih operatera. Proces validacije koji vrše telekom operateri mogu ažuriranje OS prolongirati i po nekoliko meseci međutim, postoji način da Windows Phone 8 korisnici ovo ažuriranje instaliraju odmah.

Da biste instalirali ažuriranje morate imati status developera, što je vrlo jednostavno postati. Potrebno je samo da kreirate novi projekat koristeći Windows Phone App Studio, besplatnu alatku za kreiranje aplikacija na Microsoft-ovom sajt. Ne morate dizajnirati aplikaciju, dovoljno je samo započeti novi projekt. Takođe, potrebno je da na svom telefonu imate instaliran Windows Phone 8 Update 2.

Nakon što ste kreirali novi projekat, preuzmite besplatnu “Preview for Developers” aplikaciju za Windows Phone te podesite da ubuduće možete primati ažuriranja. Trebalo bi da možete da pronađete ažuriranja tako što ćete otići na Podešavanja > Ažuriranje Telefona > Proveri ažuriranje (Settings > Phone Update > Check for Updates).

Imajte na umu da kada ažurirate vaš telefon putem developer preview na Windows Phone 8.1, nema povratka . Takođe, vaša garancija će biti nevažeća sve dok od vašeg telekom operatera.
Korisnici Windows telefona koji do sada nisu dobili ažuriranje na Windows Phone 8.1 imaju mnogo dobrih razloga da sami urade ažuriranje svog telefona, između ostalog tu su glasovni asistent Cortana kao i Action Center za obaveštenja na Word Flow tastaturi. Takođe, ako je vaš operater ukinuo podršku za vaš model telefona, onda je ovo jedini način da ažurirate vaš operativni sistem Windows Phone.

Ono što treba napomenuti jeste da korisnici izvan Sjedinjenih Američkih Država nemaju podrazumevani pristup glasovnom asistentu Cortana. Međutim, moguće je to promenuti tako što bi u Podešavanjima, za Region izabrali SAD.