game of thrones

Ultra popularna serija “Game of Thrones” treću godinu zaredom okitila se laskavom titulom “Most Pirated TV Show”, televizijska emisija koja se najviše preuzimala sa BitTorrent mreže.

Kao i svake godine do sad, popularni torrent sajt TorrentFreak objavio je šta se to najviše preuzimalo sa BitTorrent-a u protekloj godini. Što se tiče 2014 godine, poslednja sezona popularne HBO drame preuzeta je 8,1 milion puta sa torrent sajtova tokom 2014 godine. Drugo i treće mesto po popularnosti na torrent sajtovima zauzimaju “The Walking Dead” i “The Big Bang Theory” sa oko 4,8 i 3,9 miliona preuzimanja. Listu Top 5 serija koje su se najvi[e preuyimale putem BitTorrenta zatvaraju “How I met your Mother” sa 3,5 miliona i Gotham sa 3,2 miliona preuzimanja.

Važno je napomenuti da je TorrentFreak do ovog poretka došao tako što je od svake serije uzeo jednu epizodu koja se najviše preuzimala, i to samo sa BitTorrent mreže. To znači da je ukupan broj preuzimanja celih serija zapravo mnogo veći.

Na ovo treba dodati i listu piratskih filmova koji su se najviše preuzimali na Internetu a koju je objavio poznati časopis “The Guardian”. Očekivano, korisnici su se najviše interesovali za film Leonarda DiCapria “The Wolf of Wall Street”. Film je u prošloj godini imao nešto više od 30 miliona preuzimanja. Na drugoj poziciji je Diznijev animirani hit “Frozen” a na trećoj “Gravity” u kom glavne uloge igraju Sandra Bullock, i George Clooney. Listu Top 5 najpopularnijih piratskih filmova u 2014 godini zatvaraju “The Hobbit: The Desolation of Smaug” i “Thor: The Dark World”.

Kompletnu listu TV serija i filmova koji su se najviše preuzimali u 2014 godini možete pogledati ispod.

Filmovi i serije koje su se najvise preuzimali u 2014