igra prijestola

Kao svake godine do sad, popularni sajt TorrentFreak objavio je šta se to najviše preuzimalo sa BitTorrent-a. Mega popularna serija “Game of Thrones” drugu godinu zaredom proglašena je od strane ponijela je laskavu titulu “Most Pirated TV Show”, televizijska emisija koja se najviše preuzimala sa BitTorrent mreže.

Na svom vrhuncu, emitovanjem finalne sezone pod nazivom “Mhysa”, popularna HBO serija preuzeta je skoro 6 milijuna puta sa BitTorrent mreže. Usporedbe radi, 5,5 milijuna Amerikanaca je finalnu sezonu serije “Game of Thrones” gledalo putem televizije.

Treba reći da je u 2012, “Game of Thrones” preuzet 4,28 milijuna puta, što znači da je gledanost u 2013 godini povećana za 37%. Svoj komentar dao je i Jeff Bewkes, direktor kompanije Time Warner koja je vlasnik HBO navodeći da su ljudi piratstvom serije generirali potrebni "kulturnu buzz", te da je titula “Most Pirated TV Show” nešto što je za kompaniju "bolje od Emmy".

Ovako izgleda TorrentFreak lista televizijskih emisija koje su se najviše preuzimale u 2013 godini:

serije koje su se najvise skidale sa interneta u 2013 godini

TorrentFreak je objavio i da je “The Hobbit: Unexpected Journey” film koji se najviše preuzimao u protekloj godini. TorrentFreak navodi da je sa oko 8,4 milijuna preuzimanja sa BitTorrent mreže, film Petera Jacksona nadmašio još jedan sjajni film “Django Unchained”, koji je imao 8,1 milijun preuzimanja.

Ovako izgleda TorrentFreak lista filmova koji su se najviše preuzimali u 2013 godini:

filmovi koji su se najvise skidali sa interneta u 2013 godini