osobno racunalo chip

Početkom godine predstavljena je druga generacija Raspberry Pi računala sa znatno snažnijim hardverom i podrškom za Windows 10, sve to po istoj atraktivnoj cijeni od samo 35 dolara (oko 30 eura).
Nakon dužeg vremena Raspberry Pi dobiva pravog konkurenta. C.H.I.P. je prvo osobno računalo na svijetu za koji je potrebno izdvojiti samo nevjerojatnih 8 eura (9 dolara)!

Kompanija Next Thing Co. razvila je ovo fantastično open-source mikroračunalo koje pokreće Allwinner procesor koji radi na 1 GHz, ima 512 MB RAM-a i 4 GB prostora za pohranu. Također, mikroračunalo C.H.I.P. ima ugrađen 802.11 b/g/n Wi-Fi ali i Bluetooth 4.0. C.H.I.P. koristi ugrađeni kompozitni izlaz (ili VGA / HDMI s adapterom) za prikaz slike na veliki broj različitih zaslona. C.H.I.P. dolazi s operativnim sustavom Debian (može pokrenuti bilo koji Linux OS) i s velikim brojem preinstaliranih aplikacija.

chip osobno racunalo od samo 8 eura

Ono što svakako treba reći jeste da postoji i opciona docking stanica poznata kao Pocket C.H.I.P. koja vam omogućuje da koristite računalo daleko od kuće. Pocket C.H.I.P. košta nekih 44 eura a pored osobnog računala C.H.I.P. kupac dobiva i uređaj sa zaslonom koji vam omogućuje da koristite ovo mikroračunalo bilo gdje i bilo kada. Uređaj je opremljen s zaslonom veličine 4,3-inčna, QWERTY tipkovnicom i baterijom koja omogućuje do pet sati rada.

Usporedbe radi, druga generacija Raspberry Pi računala je šest puta moćnija od prethodne generacije. Raspberry Pi 2 pokreće ARMv7 quad-core procesor koji radi na 900 MHz i ima 1 GB RAM.

Ogromna prednost C.H.I.P. računala je da košta samo 8 eura a jednako ga možete koristiti kao i svako drugo osobno računalo. C.H.I.P. možete koristiti za posao, surfanje Internetom, igranje igrica i još mnogo toga.

Ako ste zainteresirani za mikroračunalo C.H.I.P., možete ga unaprijed naručiti na Web stranici Kickstarter-a. Prva isporuka C.H.I.P. računala se očekuje u prosinca.