Mobilna aplikacija za slanje poruka Telegram premašila je brojku od 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

aplikacija za slanje poruka telegram

U svome govoru na Mobile World Congress u Barceloni, Pavel Durov, osnivač i glavni izvršni direktor Telegram-a, objavio je da aplikacija sada ima više od 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno što predstavlja povećanje za 38 milijuna novih korisnika od svibnja prošle godine.

Pavel Durov je također potvrdio da aplikacija dobiva 350.000 novih korisnika svaki dan. Aplikacija Telegram ima korisnike u 200 zemalja svijeta koji pošalju 15 milijardi poruka dnevno, što je također povećanje u odnosu na rujan prošle godine kada je poslato 12 milijardi poruka.

Treba reći da je povećanje od 60 posto u aktivnim korisnicima vrlo impresivan rast za Telegram, međutim to je još uvijek nedovoljno da se ugrozi konkurencija. Pa tako, Facebook je nadavno objavio da njegova aplikacija WhatsApp ima više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno kao i da je Facebook Messenger vrlo blizu te brojke. Ipak je važno istaći da s obzirom da je Telegram utemeljen prije manje od tri godine i da je još uvijek neovisna kompanija bez nekih velikih imena iza sebe, 100 milijuna aktivnih korisnika je vrlo respektabilna brojka.

Izvršni direktor Telegrama ističe da su u kompaniji svi iznimno ponosni i sretni što je ovaj impresivni rast 100 posto organski, jer marketinški proračun uopće nisu imali.

Kompaniju su 2013. godine osnovali Pavel Durov (tvorac ruske društvene mreže VK) i njegov brat Nikolai. Telegram je za relativno kratko vrijeme izgradio solidnu reputaciju u odnosu na konkurente, djelomično zbog fokusa kompanije na šifriranje (njihovi poslužitelji su zaštićeni protokolom MTProto), i što aplikacija Telegram također nudi i tajnu chat značajku koja omogućava da na vrlo jednostavan način izbrišete poruke ili da podesite vreme za njihovo samouništenje.

Na koncu, treba reći da je Telegram vrlo dobra aplikacija za slanje poruka koja je svojim korisnicima nedavno ponudila brojne nove mogućnosti uključujući i sposobnost za slušanje i snimanje glasovnih poruka, poboljšane kontrole privatnosti, dijeljenje ekstenzija, novi foto urednik i hotkey podršku. Telegram je dostupan za mobilne i desktop uređaje a tu je i Web verzija. Više o aplikaciji Telegram možete pronaći na oficijelnim stranicama.