google security

Kao korisnik Google usluga kao što su Google Docs, Gmail i Google pretraživanje, vjerojatno vas brine i pitanje sigurnosti. Google je odlučio potaknuti korisnike svojih usluga da učine provjeru sigurnosnih postavki. Poticaj je dodatnih 2 GB slobodnog prostora na Google Drive samo za provjeru postavki Google sigurnosti.

Nikakav trik nije u pitanju, jednostavno izdvojite par minuta za provjeru sigurnosni postavki svojega Google računa i Google će vam dati dodatnih 2 GB prostora na Google Drive.

Proces provjere sigurnosti računa je jednostavan. Najprije se prijavite na svoj Google račun. Nakon toga, Google će tražiti da pregledate informacije za oporavak (Recovery). Ako niste dodali telefonski broj na svoj Google račun, pitat će vas da to uradite. Ovo nije aktiviranje verifikacije u dva koraka, u ovom slučaju Google želi biti siguran da, ako iz nekog razloga ne budete mogli pristupiti računu, možete koristiti svoj broj telefona za oporavak (Recovery).

Nakon toga možete nastaviti na provjeru popisa uređaja spojenih na svoj račun, gdje bi trebali ukloniti sve što izgleda nepoznato.

Sljedeći korak uključuje pregled svih aplikacija koje imaju dozvolu za pristup vašem Google računu. Opet, uklonite sve što izgleda sumnjivo ili što ne koristite više. Nakon toga, morate provjeriti lozinke aplikacija, brišući sve što izgleda sumnjivo. Na koncu će od vas biti zatraženo da pregledate sve postavke koje se odnose na verifikaciju u dva koraka, pod uslovom da ste ovu značajku omogućili na vašem Google računu.

Kada prođete sve gore navedene korake, Google će vas obavjestiti da vam je dodao 2 GB slobodnog prostora na Drive.

Ako želite besplatno dodatnih 2 GB prostora za pohranu, potrošite par minuta za provjeru sigurnosnih postavki vašeg Google računa do 18. veljače, do tada vrijedi ova promocija.

besplatnih 2 GB na drive za provjeru postavki sigurnosti