Slovenački Viberate, koji je prema navodima Evropske komisije proglašen jednim od najuspešnijih muzičkih startupa u Evropi, predstavio je svoje planove i uspehe koje su postigli do sada.

Viberate

Viberate želi postati najveće tržište za muzičare i organizatore u svetu. Kompanija ima zacrtan cilj da u roku od tri godine potpuno promeni muzičku industriju te postane tržište gde će muzičari zaključivati poslove i vršiti plaćanje korišćenjem kripto-valute VIB.

Takozvani blok-ugovori zasnovani na blokchain tehnologiji trebali bi eliminisati mnoge nepravilnosti u muzičkoj industriji, od neplaćanja do ostalih vrsta prevara.

Prilikom zaključivanja ugovora u blockchain-u mogućnost prevare je isključena jer je novac zagarantovan, što nije slučaj kod klasičnog plaćanja preko banaka,

navodi Uroš Umek, međunarodno priznati DJ i suosnivač Viberata.

Zanimljivo je i to da je Viberate prilikom Initial Coin Offering (ICO) održanog 5. septembra 2017. godine u prvih 4 minuta 42 sekunde prikupio 10 miliona dolara!  Viberate trenutno ima 50 zaposlenih od koji je 10 u Tuzli. Kompanija navodi da su uslovi rada fenomenalni, plate iznad proseka, ugovori na neodređeno vreme te da planira uskoro udvostručiti broj radnika. Ovih dana svi koji rade više od dve godine u Viberate biće dodatno nagrađeni sa akcijama kompanije.

Kompanija je nedavno lansirala sistem nagrađivanja korisnika koji treba da im pomogne u izgradnji najveće baze podataka muzičara, mesta performansi i događaja u svetu. Od avgusta 2017. godine, Viberate-ova baza podataka navodno sadrži 60.000 događaja i 120.000 muzičara među kojima su najpoznatiji Linkin Park i Robbie Villiams, kažu da su nosioci profila na ovoj platformi.

Korisnici će biti nagrađeni za svaki novi profil kojeg unesu u njihovu bazu. Viberate planira da u roku od dve godine putem sistema nagrađivanja korisnicima podeli oko 1,2 miliona dolara u svojoj kripto-valuti VIB. Prema navodima kompanije, sistem se pokazao izuzetno uspešnim jer je broj unetih profila povećan za dvadeset i pet puta.

Vibarate očekuje najveću ekspanziju sledeće jeseni kada bi trebala biti postavljena nova platformu za dve ciljne grupe: ljubitelje muzike i profesionalne muzičare. Platforma će ljubiteljima muzike između ostalog omogućiti pretraživanje muzike, pridruživanje fan klubovima, predlagaće koncerte u njihovoj blizini te nuditi ulaznica koje bi se plaćale sa kripto-valutom VIB.

Preporučujemo vam vrlo zanimljiv članak: “Kriptovalute, majning, ICO: Sve što treba da znate o tržištu vrijednom preko 200 milijardi dolara”.

Treba reći da se kripto-valutom VIB trenutno trguje na pet kripto-berzi, tržišna kapitalizacija iznosi oko 34 miliona dolara  a dnevni obim trgovanja dostiže oko 7 miliona dolara. Trenutna vrednost kripto-valute VIB iznosi 0,20 dolara.

Preporučujemo da pročitate članak: “Investirajte u kripto-valute: 10 najvrednijih kripto-valuta”.

Kompanija se nedavno povezala sa uslugom Changelly koja omogućava kupovinu kripto-valute kupuju i oni korisnici koji tek upoznaju tržište kripto-valuta, koristeći svoje kreditne kartice. Za one nešto iskusnije, kompanija je pripremila još jednu dobru vest, do kraja godine će kripto-valuta VIB biti integrisana u novčanik Jaxx. Takođe, VIB se od nedavno nalazi u asortimanu jedne od najuspešnijih Slovenačkih startup kompanija koje se bave kripto-valutama ICONOMI.