Jedna od vodećih kripto-burzi (usluga za razmjenu kriptovaluta) Coinbase objavila je punu potporu za Bitcoin Cash. To znači da sada preko Coinbase možete slati, primati, kupovati i prodavati kripto-valutu Bitcoin Cash.

bitcoin-cash

Trgovanje kripto-valutom Bitcoin Cash sada je također dostupno i na GDAX, sestrinskom podjetju  Coinbase-a.

Preporučujemo vam vrlo zanimljiv članak: “Kriptovalute, majning, ICO: Sve što treba da znate o tržištu vrijednom preko 200 milijardi dolara”.

Odmah nakon najave cijena Bitcoina pala je čak 25 % na 14.000 dolara, ali se u trenutku pisanja ovog članka izgleda stabilizirala na oko 17.600 dolara. S druge strane, Bitcoin Cash je u posljednjih nekoliko sati porastao za oko 40%, na oko 3.300 dolara. Na sajtu CoinMarketCap možete pratiti kretanje cijena skoro svih kripto-valuta.

Preporučujemo da pročitate članak: “Investirajte u kripto-valute: 10 najvrednijih kripto-valuta”.

Za one koji možda ne znaju, kripto-valuta Bitcoin Cash je nastala razdvajanjem od Bitcoin-a koje se dogodilo 1. kolovoza 2017. godine. Naime, jedan broj vlasnika Bitcoin-a je tražila da se uradi nadogradnja koda kripto-valute kako bi blockchain mogao obrađivati veliki broj transakcija mnogo brže uz znatno nižu naknadu. Kada je većina vlasnika Bitcoin-a odbila tu ideju, ova grupa je odlučila kopirati i nadograditi Bitcoin-ov kod, tako je nastala kripto-valuta Bitcoin Cash.

Jedna od vodećih burzi kripto-valuta Coinbase u više navrata je isticala da u skorijoj budućnosti  želi podržati još više digitalnih valuta. Već neko vrijeme traje rasprava podupiratelja Bitcoin Cash-a s pristašama konvencionalne Bitcoin mreže oko togoa čija verzija Bitcoin-a bolje odražava viziju utemeljitelja kripto-valute Bitcoin Satoshi Nakamoto-a. Tržišta su snažno reagirala na vijest da Coinbase sada potpira Bitcoin Cash jer ta potpora znači veliki poticaj u kredibilitetu za svaku kripto-valutu.

Coinbase ima na milijune korisnika kojima sada osim Bitcoin, Litecoin i Ethereum nudi trgovanje i kripto-valutom Bitcoin Cash.