google-adwords-onlinetrziste Google eksperimentira sa AdWords oglasima namjenjenim za Gmail koji kompaniji treba da omoguće uvođenje više grafičkih interaktivnih oglasa.

Nova AdWords jedinica pojavljuje se iznad tekstualnih oglasa u desnom sidebar-u. Ona uključuje sliku, naslov i par redaka teksta. Ona također prikazuje ime oglašivača uz ikonu omotnice, što korisniku sugerira da će ga kada klikne odvesti na e-mail poruku.

U slučaju Focus Features, za "One Day" film, klikom na link korisnik će biti odveden na veliku statičnu sliku, sa gumbima koji omogućuju interakciju, u prozoru za čitanje e-mail-a. Također, ova kreacija se lako može proslijediti kao i svaki drugi e-mail.

b

U objašnjenju ovog formata oglasa se navodi da je ovo nova vrsta oglasa koja se može spremiti u poštansko sanduče ili prosljediti, a u slučaju brisanja, kao i kod svakog drugog e-maila, nećete ga moći više vidjeti.

Novi format kapitalizira neka od ponašanja korisnika povezana sa e-mailom, ikona omotnice, prikaz u prozoru za čitanje poruka i prosljeđivanje. On također omogućuje puno veću kreativnost, uključujući više slika i teksta, što ranije nije bilo moguće.

Oglasi su dizajnirani posebno za Gmail a izgled i funkcija su malo drugačiji od običnih tekstualnih oglasa. Testiranje je počelo u srpnju za ograničen broj korisnika na prostoru SAD-a,

priopćio je glasnogovornik kompanije Google.

Ono što Google nije rekao jeste koliko i koja vrsta oglašivača je uključena u ovo testiranje, osim Focus Features. Također, ostalo je ne pojašnjeno kako oglašivači plaćaju za ove oglase ili kako su ciljani. Da li oni koriste kontekstualne informacije ili ciljaju ponašanja? Da li oglašivači PPC na originalnom sidebar oglasu? Što se dešava kada korisnici kliknu na veću sliku za daljnju interakciju ili ako je prosljede prijatelju?

To su neka pitanja na koje za sada nema odgovora ali nema sumnje da je ovo značajna novina za Gmail tako da će biti zanimljivo pratiti kako će biti rihvaćena od strane i korisnika i oglašivača.