google-news SEO zajednica je prilično otvorena kada je u pitanju delenje informacija o Google-ovim faktorima za rangiranje i promenama u njegovom algoritmu. Skoro 20 SEO eksperata su se okupili kako bi otkrili način na koji Google News rangira članke. Rezultat njihove saradnje je anketa “Google News Ranking Factors 2011”, koja je objavljena na GoogleNewsRankingFactors.com.

Ova anketa se bavi temama kao što su on-page faktori (upotreba ključnih reči u naslovu članka, upotreba ključnih reči u naslovu stranice, itd), off-page faktori kao što su ulazni linkovi sa drugih sajtova i društvenih medija, vremenski faktori, autoritet izdavača i ostalo.

Mora se reći da je anketa prilično sveobuhvatna i svako ko objavljuje vesti i očekuje web promet sa Google News može mnogo toga pronaći za razmišljanje u rezultatima ove ankete.

Evo kratak uvid u ono za šta ovi SEO eksperti kažu da su najbitniji Google News faktori za rangiranje:

google-news-faktori-za-rangiranjeonlinetrziste

Takođe, treba reći da su SEO eksperti koji su radili na ovoj anketi sarađivali sa na nekim od najvećih i najpoznatijih sajtova koji objavljuju vesti na Internetu, uključujući New York Times, ABC Nevws, CNBC, CNN-u, Huffington Post i mnogi drugi.