2011-10-13-image-1 Kompanija Apple je objavila vodič kako bi pokazala korisnicima kako da postave iCloud na svoj iPhone, iPad, iPod touch, Mac ili PC.Skup instrukcija i pojedinosti također pkazuje kako da aktivirate Find My iPhone, značajku koja vam omogućuje da lako pronađete svoj ​​telefon u slučaju da je izgubljen ili ukraden.

Prvi korak je da ažurirate svoj ​​iOS uređaj na iOS 5 koji zahtijeva najnoviju verziju iTunes (trenutna je 10.5) za Mac ili PC. Nakon što ste instalirali iTunes i ažurirali firmware na Apple uređaj, od vas će biti zatražno da odgovorite na niz osnovnih pitanja kako biste omogućili iCloud.

Nakon početnog postavljanja, većina prilagodbi može se izvršiti u iCloud izborniku opcija, otiđite na Settings pa zatim na iCloud. Unutar iCloud izbornika, možete omogućiti ili onemogućiti više usluga kao što su Kontakti, Podsjetnik, Bookmarks i Bilješke. Kao dio usluge, svaka kategorija koju omogućite će biti podržana i usklađena sa svim drugim iOS 5 ili iCloud omogućenim uređajima.

Vlasnici iOS uređaja također mogu omogućiti automatsko preuzimanja koja će automatski sinkronizirati svu novu glazbu, aplikacije i kupljene knjige na svim iCloud uređajima. Da biste omogućili ovu značajku, otvorite Settings i odaberite stavku Store.

Također možete omogućiti i Find My iPhone uslugu namjenjenu za pronalazak telefona u slučaju da ste ga izgubili ili da vam je ukraden. Da biste koristili ovu uslugu, jednostavno instalirajte Find My iPhone aplikaciju na drugom iOS uređaju i pristupite joj sa svojim Apple ID. Kada locirate svoj telefon sa ovom uslugom, onda možete prikazati poruku, aktivirati neki zvuk, daljinski zaključati uređaj ili izbrisati sve vaše podatke.

Konačno, tu je mogućnost i da aktivirate iCloud Backup koji će kopirati vaše odabrane podataka na iCloud.

Mac korisnici će morati imati najnoviju verziju OS X Lion (trenutno je to verzija 10.7.2) dok će Windows korisnici morati imati ili Vista Service Pack 2 ili sustava Windows 7 za korištenje iCloud-a.