U lipnju je Google najavio veliki redizajn Gmail-a koji iako još uvijek nije službeno objavljen izgleda da će uskoro imati svoj debi, bar sudeći prema videu koji je upravo procurio iz kompanije. Kao što može da se vidi u ovom videu, dizajn jako podsjeća na Google +.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će korisnici prihvatiti novi dizajn Gmail-a nakon što bude službeno predstavljen.

S druge strane kompanija Google je objavila pokretanje Dynamic Search Ads, koji omogućavaju oglašivačima da mogu ciljati relevantna pretraživanja sa dinamičnim oglasima koji proizlaze izravno iz njihovih stranica. Za sada se Dynamic Search Ads nalaze u fazi ograničene beta.

dynamic-ads1dynamic-ads2

Kada se relevantno pretraživanje pojavi, Google (u teoriji) dinamički generira oglas sa naslovom koji se temelji na upitu i teksta koji se temelji na najrelevantnijoj odredišnoj stranici oglašivača.

Google je danas objavio i da će Google Reader doživjeti nekoliko promjena, uključujući novi dizajn i uvezivanje sa društveno mrežom Google +.

Ovim promjenama mnoge društvene značajke Reader-a će uskoro biti dostupne putem društvene mreže Google +, tako da ćemo u nekoliko narednih tjedana povući stvari kao što su friending, praćenje i djeljenje blog linkova iz Reader-a. Mislimo da će krajnji rezultat biti bolji nego što je danas,

priopćio je softverski inženjer kompanije Google, Alan Green.