twitterMnogi brandovi sve više i više ulažu u sajtove za društveno umrežavanje a jedan od popularnijih svakako je i Twitter. Nema sumnje da je Twitter odličan servis koji je pokazao kao veoma efikasan za online povezivanje brandova sa svojim potrošačima. Međutim, sve do sada to povezivanje i komunikacija brandova sa potrošačima bilo je prilično ograničeno s obzirom na Twitter-ovu jednostavnu strukturu.

To bi se sada moglo promjeniti jer po svemu sudeći Twitter bi 1. veljače trebao da predstavi poboljšane brand stranicame koje poslovanjima omogućuju da svoje jednostavne stranice pretvore u brand platformu sa mogućim eCommerce sposobnostima.

Twitter je u prosincu pokrenuo Stranice za odabrani broj brandova među kojima su @AmericanExpress, @Bestbuy, @bing, @chevrolet, @CocaCola i @Dell, i koje nisu nudile ništa sofisticirano, sve što su imale je unaprijeđeni dizajn i sposobnost za promicanje tweets. Međutim, to će se izgleda za nekoliko dana promijeniti.

Prema nekim navodima, ove brand stranice će se pojaviti početkom veljače i brandovima će pružiti mogućnost da izgrada platforme na svojim stranicama koje mogu sadržavati iFrame okruženja, omogućavaju korisnicima da igraju online igre ili obavljaju online kupovinu na web sajtu branda, bez moranja da napuste Twitter-ovo okruženje

Sa ovim novim brand stranicama Twitter svakako pokušava da ojača svoju poziciju na tržištu na kom je Facebook i dalje suveren ali Google + sve više raste. Ove Twitter brand stranice bi trebale biti nešto slično Facebook stranicama koje svojim korisnicima omogućuju da počnu da obavljaju online poslove sa svojih stranica.

Ovo predstavlja veliku promjenu za Twitter sa kojom ovaj microblogging servis dobiva potencijal za koji će mnogi brandovi zasigurno biti zainteresirani.

Iako je lako razumjeti uzbuđenje koje vlada kod poslovanja oko korištenja novih mogućnosti koje Twitter nudi ipak, ostaje da se vidi kako će sa njima biti zadovoljni korisnici.

Za popularnost Twitter-a dobrim dijelom je zaslužna njegova jednostavnost. Sada kada brandovi na svoje stranice mogu da donesu iskustvo trgovine, online igre i slično, Twitter će se znatno promijeniti a ostaje da se vidi da li će to biti na bolje.