ipad-miniKompanija Apple spremna je da početkom sledećeg meseca predstavi novi iPad, poznat i kao iPad 3. Ako je verovati poslednjim glasinama novi iPad bi izgledom trebao biti veoma sličan iPad 2 ali sa bržim A6 procesorom, poboljšanom grafikom, podrškom za Siri, boljom kamerom i sa boljim ekranom ultra visoke rezolucije koji radi na 2048 x 1536. Ono što je takođe “procurilo” u javnost jeste da će novi iPad 3 pružiti podršku mobilnoj mreži LTE.

LTE podrška u novom iPad-u izaziva mnogo skepticizma iz razloga jer su LTE mreže u SAD-u još uvek u velikoj meri ograničene a to znači da većina budućih iPhone 3 kupca ne bi imali pristup izuzetno brzoj LTE mreži.

Treba naglasiti da Apple takođe radi i na manjoj verziji svog popularnog Tablet-a.

Manja verzija iPad-a bi trebala imati ekran od oko 8 inča sa rezolucijom od 1024 × 768 kao kod iPad 2, s tim što bi broj piksela po inču (PPI) bio povećan sa 132 na 160 na manjem Tablet-u.

Već duže vreme kuloarima kruže priče o “IPad Mini”, prema kojima je Apple već eksperimentirao sa raznim veličinama Tablet-a a mnogi veruju da je razlog tome uspeh koji je Amazon napravio sa svojim Kindle Fire, Tablet-om koji ima ekran veličine 7 inča.